Doviziosova zmaga pod vprašajem!

Avtor prispevka: , objavljeno 10. marca 2019 .

Predstavniki štirih moštev, Honde, Aprilije, KTM in Suzukija med katerimi pa ni bilo Yamahe, so se nemudoma po dirki zglasili pri vodstvu dirke, saj menijo, da je Ducati na dirki uporabil aerodinamični dodatek, ki naj bi bil dovoljen le v primeru dežja. Andrea Dovizioso je sicer v zadnjih metrih dirke za VN Katarja uspel premagati Marca Marqueza in zabeležiti prvo zmago, ki pa je zdaj, kot kaže, pod vprašajem.

Predmet spora je majhen spojler, ki je nameščen na spodnji strani motocikla, pred zadnjo gumo. Moštva trdijo, da bi le tega smeli uporabiti le, če bi šlo za deževno dirko, njetgova funkcija na današnji dirki pa naj bi bila hlajenje zadnje gume. O tem pa zdaj odloča vodstvo dirke, ki je poleg štirih predstavnikov ekip, ki so se pritožile, zaslišalo tudi predstavnika Ducatija. Ta naj bi imel dokument, s katerim je tehnični direktor MotoGP, Danny Aldridge, odobril uporabo dodatnega krilca.

Za zdaj protest še ni uradno vložen, poteka pa preiskava, kar pa ne izključuje možnosti, da motocikel pod drobnogled vzamejo komisarji, ki bi lahko zmagovalca dirke tudi izključili iz končne razvrstitve. Komisarji naj bi bili namreč že obvešečni o dodatku, a naj ne bi mogli ukrepati, dokler ni prišlo do uradne pritožbe s strani drugega moštva.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish