Doviziosova prihodnost pri Ducatiju negotova

Avtor prispevka: , objavljeno 12. maja 2020 .

Andrea Dovizioso še nima sklenjene pogodbe za sezono 2021 in pojavljajo se mnoge špekulacije glede njegove prihodnosti. Med tem, ko so njihovi tekmeci pri Hondi in Yamahi pohiteli z novimi pogodbami so pri Ducatiju še precej zadržani.

Pred mesecem dni je Doviziosov menedžer Simone Battistella izjavil, da Ducati bolj potrebuje Doviziosa, ko obratno. Mnogi so mnenja, da je s tem hotel narediti določen pritisk na italijansko ekipo, da bi iztržil čim boljšo novo pogodbo. Vendar se pri Ducatiju na to dosti ne ozirajo in so dejali, da se bo življenje po covid-19 v veliki meri spremenilo in bo to vplivalo tudi na pogodbe dirkačev. Ducati in Dovizioso sta si zelo nasprotna glede nove pogodbe, saj Italijan zahteva več denarja v pogodbi, kakor jo Ducati trenutno ponuja.

Nesoglasje med obema stranema pa bodo poskušali zagrabiti tudi tekmeci. Tako je po poročanju Italijanskega časnika Sky Italia prišla še ponudba, ki je denarno mnogo večja kot jo ponuja Ducati iz strani KTM. Čeprav je te govorice zanikal direktor KTM Stefan Pirer, ki je za Speedweek povedal, da želi trenutno obnoviti vse štiri pogodbe obstoječim voznikom KTMa. Za sedaj ni jasno ali želi s temi govoricami Andrea Dovizioso izvajati pritisk na Ducati ali pa resno potekajo pogovori med Dovijem in moštvom KTM. Trenutno pri KTM številko prvega dirkača nosi Pol Espargaro, ki so ga mnogi omenjali kot drugega dirkača pri Hondi. Glede na to, da je na to mesto prišel Alex Marquez, čeprav ima trenutno pogodbo samo za to sezono, se zdi da bo Espargaro ostal pri ekipi KTM. Možnosti, da svoja sedeža zamenjata Dovizioso in Espargaro pa so zelo majhne.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj