Dovizioso vesel “varnega” dvoboja z Marquezom

Avtor prispevka: , objavljeno 7. oktobra 2018 .

Andrea Dovizioso je po dirki za VN Tajske, kjer sta se z Marcom Marquezom borila vse do zadnjih metrov dirke, dejal da ni imel nikakršnih bojazni med tesnim obračunavanjem z dirkačem Honde. Marquez in Dovizioso sta se v zadnjih letih nekajkrat znašla v tenih obračunih za zmago, tokrat pa sta zamenjala vlogi in je do zmage v zadnjih metrih dirke prišel aktualni svetovni prvak.

Napete dvoboje pa v veliki meri zaznamuje tudi medsebojno spoštovanje med dirkačema. “Ni lahko, saj vozimo na meji in zlahka storiš napako ali pa si preveč agresiven,” je dejal dirkač Ducatija. “Vso kariero poskušam zajeziti to agresijo in to mi je uspelo z Marcom ter drugimi dirkači, saj nisem tisti dirkač, ki dela težave. Seveda sem lahko kdaj tudi sam agresiven, toda ne preveč in to je nekaj najboljšega, ko je dirka polna prehitevanj, a se vsi trudimo prehitevati na varen način. Vesel bom, če bova tako tudi nadaljevala.”

Dovizioso je dejal, da je na dirkališču Chang odpeljal nekoliko boljšo dirko, kot so sprva pričakovali, saj mu je uspelo ohraniti gume vse do zadnjih krogov dirke. “Bilo je malce bolje, kot smo pričakovali, saj smo imeli tako hitrost, kot oprijem. Tu smo uporabili, kar smo se naučili na testiranju v Aragoniji, zato smo se lahko do zadnjega ovinka borili z Marcom. Ves konec tedna smo izboljševali nastavitve in ob tem delali še na nekaj drugih stvareh in vse se je obneslo pri uporabi gum.

Na koncu dirke sem imel nekaj težav, toda ne veliko bolj, kot Marc, kar se je sicer že zgodilo na nekaj drugih dirkah. Težko je, ko zmago izgubiš v zadnjem ovinku, toda prvenstva je skoraj konec in ne dirkamo več za to, temveč dirkamo, da bi izboljšali rezultate ter da bi razvili motor za naslednjo sezono.

Vesel sem, da imamo še štiri dirke do konca sezone, saj bomo lahko še naprej izboljševali motor, kar je nujno potrebno, če se v prihodnji sezoni želimo boriti za naslov prvaka.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish