Dovizioso vesel, da Ducati ni uporabil moštvenih ukazov v stilu F1

Avtor prispevka: , objavljeno 19. maja 2019 .

Andrea Dovizioso je po dirki priznal, da nima nobenih pomislekov glede svojega moštva, ki v zaključku dirke ni uporabilo moštvenih ukazov v stilu Formule 1, ampak je dovolilo neposreden boj z moštvenim kolegom Danilom Petruccijem. Dirkač Ducatija se je v zadnjem delu dirke vozil na drugem mestu, ko ga je začel napadati moštveni kolega Danilo Petrucci. Dovizioso sicer že tretjo sezono zapred velja za Ducatijevo glavno orožje v boju za letošnji naslov.

Tokrat se pri italijanskem moštvu kljub številim napadom Petruccija niso odločili za uporabo moštvenih ukazov. Tega so se sicer že poslužili v sezoni 2017, ko so v Maleziji in Valenciji poslali kodirano sporočilo Jorgeju Lorenzu naj spusti Doviziosa predse. Španec v nobenem primeru tega ni upošteval. Petrucci je sicer po dirki priznal, da ga je bilo zelo strah povzročiti morebitno nesrečo.

Na vprašanje ali bi morali v moštvu uporabiti moštvene ukaze in tako Petrucci povedati naj ostane zdaj je Dovizioso odgovoril:

“Če se to zgodi v Formuli 1 potem da. Pri nas tega ni, posebno ne na začetku prvenstva. Seveda je odvisno od tega kako gledaš na situacijo. Če želiš osvojiti maksimalno število točk potem je to morda včasih lahko zelo pametna odločitev. Toda v našem športu se v večini primerov tega ne posložujemo.”

“To je dobro. Danilo je zelo dober dirkač in v prvenstvu je v dobrem položaju. Vesel sem takšnih dvobojev. Ob koncu sem imel nekoliko težav s pnevmatiko in on je to želel izkoristiti. Na srečo ni storil nič norega.”

Po peti dirki sezone se Dovizioso v skupnem seštevku nahaja na drugem mestu, osem točk za vodilnim Marquezom, še 30 več je zadaj Petrucci na petem mestu.

“Danes sem imel precej težav predvsem s zadnjo pnevmatiko tako, da sem zadovoljen z drugim mestom. Kljub temu pa to ni dovolj, če se želiš boriti za naslov. Na koncu je potrebno priznati, da sem bil prepočasen. Do polovice dirke nisem imel dobrega ritma. Potrebno pa je ostati miren, saj v skupnem seštevku nismo daleč za Marquezom.”