Dovizioso: Trenutno nismo na nivoju, da bi lahko ogrozili Marqueza

Avtor prispevka: , objavljeno 13. maja 2019 .

Andrea Dovizioso je opozoril, da osvajanje četrtih mest na stezah, ki Ducatiju ne ležijo, ne bo dovolj v boju za naslov svetovnega prvaka z Marcom Marquezom. Italijanski dirkač je zadnjo dirko v Jerezu končal na četrtem mestu. To pa pomeni, da se v svojih dvanajstih sezonah nastopanja v razredu MotoGP še nikoli ni uvrstil med najboljše tri na tem dirkališču.

Na drugi strani pa je Marquez tu slavil preprišljivo zmago tako ponovno prevzel vodstvo v skupnem seštevku, ki pa bi bilo lahko še izdatnejše, če ne bi v Austinu s padcem zapravil gotove zmage. Po dirki v Jerezu je Dovizioso dejal:

“Na dirkališčih, ki nam ne ležijo in imamo težave zaključimo na četrtem mestu. To je dobro, vendar ne dovolj, zardi česar sem nekoliko razočaran. Marc je dovolj dober, da se lahko bori za zmage ali vsaj stopničke tudi na stezah, ki njemu ali motociklu ne ležijo. To je razlika med nama.”

Dirkač Ducatija je pričakoval, da bo Ducati uspel popraviti svojo hitrost v zavojih, vendar pa se je že v Jerezu izkazalo, da temu ni tako.

“Cilj je bil stati na zmagovalnem odru, kar pa nismo dosegli. Negativna stvar je tudi ta, da imamo v hitrih zavojih še vedno težave. Na treningih je izgledalo precej dobro, vendar pa je dirka tista, ki pokaže realno stanje. Enostavno nismo imeli hitrosti, da bi lahko ostali spredaj. Menim, da smo boljši kot lani, vendar pa je konkurenca letos še hujša. V Jerezu so bile tudi pozitivne stvari, toda želeli smo več.”