Dovizioso: Takšne nesprejemljive napake me bodo stale boja za naslov 

Avtor prispevka: , objavljeno 20. maja 2018 .

Andrea Dovizioso je dejal, da so takšne napake, zaradi katere je danes po vodstvu na dirki padel povsem nesprejemljive. Dirkač Ducatija je tako že drugo dirko zapored zaključil s padcem potem, ko je bil Jerezu udeležen v padec skupaj z Lorenzom in Pedroso. Tako sedaj v skupnem seštevku na devetem mestu za vodilnim Marcom Marquezom zaostaja za 49 točk. Po dirki je dejal:
“Naredil sem manjšo napako. To je zame povsem nesprejemljivo, saj če se želim vmešati v boj za naslov z Marcom si takšnih napak ne smem privoščiti.”
“To zelo težko sprejemem, saj takšnih napak ne storim pogosto, zato sedaj potrebujem vsaj en dan časa, da vse skupaj nekoliko umiri.”
Dovizioso je ob tem dodal, da ni pričakoval, da bo v tistem trenutku padel.
“Imeli smo lepe možnosti za zmago, v tistem trenutku nisem vozil na vso moč in občutek na motociklu je bil zelo dober. Motocikel je bil celoten vikend izjemen.”
“Zato sem tako razočaran, saj ko imaš tako lepo priložnost za zmago in storiš napako je to nesprejemljivo.”

Marquez, ki je tako vknižil že svojo tretjo zaporedno zmago v letošnji sezoni je dejal, da je padec Doviziosa vplival na njegovo vožnjo v nadaljevanju dirke.
“Po padcu Doviziosa sem vozil nekoliko bolj previdno. Imel je zelo dober ritem nato pa je izgubil sprednji del.”
“Ta zmaga je zelo pomembna, saj smo imeli običajno na tej stezi težave in če smo bili konkurenčni tu, potem smo lahko na vseh stezah.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish