Dovizioso Stonerja označil za najbolj talentiranega tekmeca

Avtor prispevka: , objavljeno 2. januarja 2021 .

Andrea Dovizioso je svojega nekdanjega moštvenega kolega Caseya Stonerja označil za daleč najbolj talentiranega tekmeca proti katerem je nastopal v svoji karieri.

Zmagovalec petnajstih dirk v elitnem razredu je lahko avstralskega dirkača pobližje spoznal v sezoni 2011, ko so skupaj z Danijem Pedroso tvorili tovarniško Hondino moštvo. Stoner je v omenjeni sezoni z desetimi zmagami prepričljivo osvojil naslov svetovnega prvaka.

Po koncu sezone je Dovizioso nato zapustil Hondo ter prestopil v moštvo Tech3. Lansko leto je Italijan v intervjuju za spletno platformo DAZN razkril lastnosti zaradi katerih naj bi bil prav Stoner najzahtevnejši tekmec.

“Bil je daleč najbolj talentiran izmed vseh,” je Dovizioso dejal o Stonerju.

“Poleg talenta, pa še posebej kako je uspel omejiti nasprotnike. Seveda ima tudi Valentino neverjeten talent, toda on ima način kako priti do rezultata. Stoner na drugi strani, že od prve dirke sezone samo “bam” !. To je bilo najbolj uničujoče za nasprotnike. Že na prvi dirki jih je običajno deklasiral na tak način. Bil je zelo dober v tem.”

Dovizioso ob tem podal še svoj pogled na svojega največjega tekmeca zadnjih sezon Marca Marqueza.

“Težko je najti bolj talentiranega dirkača od Marca. Kljub temu pa mislim, da je imel Stoner tisto nekaj več. Med njima je kar nekaj razlik.”

“Marc živi življenje precej drugače kot Casey. Tudi okolje v katerem nastopa Marc je bolj mirno, sproščeno. Redko se znajde v zapleteni situaciji, v kateri je Casey enostavno rekel ‘dovolj je’. Prav zato je osvojil toliko naslovov in bo imel še dolgo kariero.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish