Dovizioso: slab rezultat na kvalifikacijah je posledica težav z zaviranjem

Avtor prispevka: , objavljeno 27. septembra 2020 .

Vodilni v skupnem seštevku Andrea Dovizioso je za 17. mesto na kvalifikacija okrivil težave z zaviranjem. Tako ga čaka težko delo če bo hotel zadržati skupno vodstvo pred najbližjimi zasledovalci.

V skupnem seštevku so znotraj štirih točk, kar štirje tekmovalci. Vodi Andera Dovizioso, vendar le točko pred Maverickom Vinalesom in Fabiom Quartararojem, ter štiri točke pred Joan Mir tekmovalcem na motorju Suzikija. Dirkača Yamahe sta na kvalifikacijah zasedla odlično drugo in peto mesto in glede na to, da je Yamaha izredno hitra na tem dirkališču sta glavna kandidata, da po dirkaškem vikendu v Kataloniji prevzameta mesto vodilnega v skupnem seštevku. Mir pa je prav tako že velikokrat že dokazal, da kljub slabših kvalifikacijah se skozi dirko prebije v ospredje in bori za najvišja mesta.

Glavni razlog, zakaj ima Dovi težave pri zaviranju je po njegovem mnenju Michelinova konstrukcija zadnjih pnevmatik. “Z takšno pnevmatiko je težko zavirati na pravi način. Na izhodih iz ovinkov sem dober in hitro dobim hitrost, vendar je težava pri slabem zaviranju in to je glavni razlog zakaj sem pristal na 17 mestu”, pravi Italijan.

Ducati je veliko delal, da bi opravil to težavo vendar Dovizioso ni pričakoval, da težav ne bodo odpravili tako pozno. Veliko manj težav imata tekmovalca pol-tovarniške ekipe Ducatija Jack Miller, ki je osvojil izvrstno 4 mesto na kvalifikacijah in Johann Zarco z šestim mestom. Moštveni kolega Andrea Doviziosa je imel prav tako podobne težave pri zaviranju, vendar se je Danilo Petrucci kljub temu uvrstil med deseterico.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish