Dovizioso si bo vzel leto premora

Avtor prispevka: , objavljeno 10. novembra 2020 .

Andrea Dovizioso je sporočil, da bo naslednjo sezono vzel za počitek in odklop od MotoGP, potem ko se mu ob koncu letošnje sezone izteče pogodba z Ducatijem. Bilo je govora, da bi lahko postal testni dirkač Yamahe, Honde in KTM in se vrnil v sezoni 2022. Pogovor z Aprilijo je zavrnil.

Italijan je avgusta sporočil, da ni prišlo do dogovora z Ducatijem in nebo prišlo do podaljšanja pogodbe. Vse od takrat je bilo veliko špekulacij, kam se bo preselil. Povezovali so ga z Aprilijo, vendar je dejal, da hoče biti na motociklu, kateri bo konkurenčen v boju za naslov. Bil je v pogovorih z Hondo, KTM in Yamaho za testnega dirkača, vendar je bil njegov pogoj, da mu zagotovijo za sezono 2022 sedež v ekipi in dovoljenje, da lahko tekmuje v času testnega dirkača tudi v drugih tekmovanjih. Honda ni bila zadovoljna s pogojem tekmovanja v drugih tekmovanjih.

KTM je z zdajšnjim testnim dirkačem Danijem Pedroso izredno zadovoljen, saj v letošnji sezoni dosegajo izjemne rezultate, katere ni pričakoval skoraj nihče. Yamaha je bila še najbolj odprta opcija glede na pogoje, ki jih je zastavil Italijan, vendar do dogovora ni prišlo, tako da se bo Dovizioso prihodnje leto posvetil motokrosu, ki ga že dolgo privlači, s tem pa bo tudi ostal v odlični formi, saj v sezoni 2022 načrtuje vrnitev v prvenstvo MotoGP.

“V zadnjih mesecih sem dobil veliko ponudb za mesto testnega dirkača pri razvoju MotoGP projektov in vsem proizvajalcem sem hvaležen, ker bi mi namenili to priložnost,” je povedal Dovizioso. “Toda odločil sem se, da se ne bom vezal na nobenega proizvajalca, da bom lahko prost običajnih dogovorov, ki veljajo zdaj. Zelo rad imam dirkanje, še vedno si želim tekmovati in se boriti za zmage. V MotoGP se bom vrnil takoj, ko bom našel primeren projekt, ki bo delil mojo strast, ambicije, cilje, vrednote ter delovne navade.

Letošnje prvenstvo želim končati na najboljši možen način, medtem pa sem z nekaterimi partnerji že začel razvijati nekatere projekte.

Problem, ki ga nekateri vidijo je tudi starost dirkača, saj bo v sezoni, ko naj bi se vrnil v MotoGP Dovi star že 36 let, kar pa za dirkača motorja ni malo. V sezoni 2022 se bodo znova obnovile pogodbe s številnimi dirkači in tam bi se lahko odprla opcija za vrnitev Italijana.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish