Dovizioso se vrača v MotoGP s Petronas Yamaho na dirki v Misanu

Avtor prispevka: , objavljeno 29. avgusta 2021 .

Šef Yamahe, Lin Jarvis je za britanske kolege pri BTSport potrdil, da se bo Andrea Dovizioso vrnil v prvenstvo MotoGP in sicer na dirki v Misanu, kot moštveni kolega Valentina Rossija v ekipi Petronas SRT.

Italijan Franco Morbidelli pa bo napredoval v tovarniško ekipo Yamahe, kjer bo predčasno začel službo moštvenega kolega Fabia Quartararoja.

“Franky ima priložnost, da napreduje,” je dejal Jarvis. “Že dlje časa ga spremljamo in letos je njegova tretja sezona. To je lepa priložnost, da v tovarniško ekipo napreduje nekoliko prej, kot je bilo predvideno. Imamo jasen načrt, tako da bo v 2022 tovarniški dirkač Yamahe. Letos smo se znašli v čudnem položaju, zato mu bomo tovarniško mesto zagotovili že zdaj. Načrt je torej, da ko e Franky vrne, bo dirkal za tovarniško moštvo.”

Jarvis pa je potrdil, da bo Dovizioso v 2022 igral vlogo vodilnega dirkača ekipe SRT. “Pogodba še ni podpisana, toda mislim, da ni nobene ovire, da se to uresniči. Zdaj pripravljamo vse potrebno, da se Andrea vrne v Misanu, potem pa bo sezono nadaljeval na Frankijevem motorju, nato pa še celo prihodnjo sezono.”

Kdo bo Doviziosov moštveni kolega v prihodnji sezoni pa naj bi bilo prav tako znano kmalu, glavna kandidata pa sta Jake Dixon in Darryn Binder.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish