Dovizioso se vrača, kot testni dirkač Aprilie v Jerezu

Avtor prispevka: , objavljeno 17. marca 2021 .

Andrea Dovizioso se je po koncu lanske sezone odločil za eno letni premor v MotoGP. Zanimanje Aprilie za testnega dirkača je bilo veliko in kot vse kaže se bo to tudi zgodilo na testiranjih v Jerezu od 12 do 14 aprila.

“Bil sem zadovoljen z Aprilijinim zanimanjem in ko smo govorili o izvedbi tega testa, sem z veseljem sprejel povabilo, da lahko spet vozim motor in tako ostanem v formi v MotoGP inženirjem pa dam povratne informacije,” je dejal Italijan.

“V veselje mi je bilo povabiti Andreo. Dnevi v Jerezu bodo preprosto priložnost, da se bolje spoznamo tudi na progi,” je dejal šef moštva Massimo Rivola.

Pri Apriliji upajo, da bo sodelovanje potekalo tudi v prihodnosti in uspejo doseči kakšen dogovor tudi v prihodnosti, saj se zavedajo, kaj lahko prinese dirkač, kot je Dovizioso v ekipo. Dovi je v lanski sezoni zavrnil ponudbo, saj je dejal, da si želi dirkati z motorjem s katerim bo konkurenčen v boju za naslov prvaka. Prihod Dovija pa pomeni grožnjo za trenutnega dirkača Aprilije Smitha, saj če bi prišlo do dogovora med ekipo in Italijanom bi najverjetneje Dovi prevzel njegov položaj v ekipi MotoGP.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish