Dovizioso se ob koncu kariere MotoGP spogleduje z motokrosom

Avtor prispevka: , objavljeno 29. marca 2020 .

Andrea Dovizioso še vedno nima sklenjene pogodbe za sezono 2021, medtem ko se letošnje prvenstvo MotoGP niti še ni začelo. Toda dirkaču Ducatija se s pogajanji ne mudi, saj se letošnja sezona še ni začela. “Načrtov za prihodnost še nimam,” je povedal. “Moja odločitev bo odvisna od več dejavnikov. Toda Superbike ni ena izmed možnosti, če se odločim končati kariero v MotoGP. Ne vem, kako dogo bom še dirkal tukaj. Pogodbe za prihodnjo sezono še nimam, vendar sem odraščal v tem športu, zato sem vajen dirkati s prototipi. WSBK je izvrstno prvenstvo, ki pa se od MotoGP precej razlikuje.

V mislih imam več možnosti. Rad bi se preizkusil v drugih kategorijah dirkanja na štirih kolesih. Ko si starejši je lažje dirkati na štirih kolesih. Reli in relikros nudita podobno veliko adrenalina, kot vožnja na motorju. Tudi DTM je zanimiv. Čeprav sem lani v Misanu imel veliko težav, je bila to prava dirka. Rad pa bi se preizkusil v motokrosu, saj tam trenutno ne morem dirkati.”

Dovizioso, kot rečeno, pogodbe za prihodnjo sezono še nima, dolgoročno prihodnost pa si je že zagotovil Marc Marquez, ki je s Hondo podpisal štiriletno pogodbo. To je Italijana presenetilo, saj je upal, da bo Španec morda želel zamenjati motocikel, s čimer bi se Dovi morda lahko preselil k Hondi. “Presenetilo me je, da je podpisal pogodbo za štiri leta. Tega nisem pričakoval. Mislil sem, da bo sprejel izziv in zamenjal motocikel. Odločitev je malce čudna. Zagotovo je v ozadju nekaj, česar ne vemo.”

Dovizioso je prepričan, da bo prav Marquez eden izmed šestih ali sedmih dirkačev, ki lahko letos osvojijo naslov svetovnega prvaka. “Lani ni Marc dal priložnosti nobenemu drugemu dirkaču, toda čar motociklizma je, da je vsaka sezona drugačna od prejšnje. Veliko se lahko spremeni. Pričakujem, da bo letos prvenstvo še bolj izenačeno. Lani sta se Marc in (Alex) Rins borila do sredine sezone, nato so se v boj za najvišja mesta vmešale Yamahe. Tudi mi smo se borili v ospredju, dokler nismo v Barceloni začeli zaostajati. Yamahe bodo letos zagotovo konkurenčne že od začetka, tako da se bodo za zmage na prvih dirkah borili štirje dirkači več,” je prepričan Dovizioso.