Dovizioso razmišlja o letu premora

Avtor prispevka: , objavljeno 4. julija 2020 .

Menedžer Andrea Doviziosa je priznal, da bi si lahko njegov varovanec v primeru neuspešnih pogajanj z Ducatijem v prihodnji sezoni odločil za enoletni premor.

Pogajanja glede nadaljevanja sodelovanja tudi po koncu letošnje sezone se vlečejo že kar nekaj časa. Glavna težava je predvsem v finančnih pričakovanjih obeh strani, saj naj bi Dovizioso zahteval precej več kot so mu v moštvu zaradi negotove finančne prihodnosti, ki jo je prinesla epidemija pripravljeni ponuditi. Če se je še nedolgo nazaj zdelo, da bo do dogovora vendarle prišlo, so se sedaj pogovori nekoliko zaustavili saj si pri Ducatiju počakati še nekaj letošnjih dirk. Če do dogovora torej ne bo prišlo naj bi italijanski dirkač glede na manko ostalih možnosti resno razmišljal o letu premora.

“Zagotovo je to ena izmed možnosti, ki jo bomo pretehtali,” je o možnem premoru povedal Battistella.

“Če v moštvu ne bodo izpolnili njegovih zahtev si ne bo želel nadaljevati z njimi. A to ne pomeni, da razmišlja o upokojitvi, saj se še vedno počuti konkurenčnega. Če te določen projekt ne zanima ga ne boš sprejel, temveč počakal na boljšo priložnost.”

Tudi, če se Dovizioso odloči za odmor ter kasnejši povratek bo možnosti vsaj povsem pri vrhu relativno malo, saj imajo pri Hodni, Yamahi ter Suzukiju dirkači že podpisane pogodbe tudi za leto 2022. Povratek v Ducati po letu premora se zdi malo verjeten, razen v primeru, ko bi bila prihodnja sezona za njih katastrofalna.

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish