Dovizioso: Prva vrsta presenečenje po težavnih zadnjih testiranjih

Avtor prispevka: , objavljeno 9. marca 2019 .

Andrea Dovizioso je bil prenečen na uvrstitvijo v prvo štartno vrsto, saj tega po nekoliko slabšem zadnjem testu na tem dirkališču namreč ni pričakoval. Dirkač Ducatija se namreč ni bil najbolj zadovoljen po zadnjem testnem dnevu v Katarju, ki ga je zaključil šele na petnajstem mestu z več kot sekundinim zaostankom.

Kljub temu pa je svetovni podprvak zadnjih dveh sezon današnje kvalifikacije zaključil na drugem mestu le 0,198 sekunde za najhitrejšim Maverickom Vinalesom in tisočinko sekunde pred tretjim Marquezom. Kot glavni razlog za takšen dvig forme je italijanski dirkač označil svoje moštvo, ki naj bi učinkovito ugotovilo težave in jih do kvalifikacij odpravilo.

“Testiranja smo zaključili s slabim občutkom na motociklu. Na letošnjih predsezonskih testiranjih v Sepangu in Katarju smo preizkušali veliko različnih stvari, ki pa se, kot smo kasneje ugotovili, na tej stezi niso obnesle.”

“Zadnji teden smo veliko razmišljali o omenjenih težavah ter kako jih odpraviti. To se je na koncu izkazalo kot prva odločitev. Zelo sem zadovoljen s trenutnim potekom dirkaškega vikenda, skozi vse treninge smo napredovali. Izboljšali smo našo hitrost, kar je pomembno, da lahko za drugi del dirke prihranimo nekaj pnevmatike in tako ostanemo spredaj.”

“Ne vem kaj lahko jutri pričakujemo, toda zelo sem zadovoljen z uvrstitvijo v prvo štartno vrsto. Tega resnično nisem pričakoval, zelo sem zadovoljen z opravljenim delom in pristopom, saj sem ostal miren kljub temu, da vsaj na začetku nismo imeli prave hitrosti. Skupaj z moštvom smo te težave nekako odpravili.”

Številni sicer menijo, da je Dovizioso na testiranjih namerno skrival svojo pravo hitrost, kar pa je sam seveda zanikal z besedami, da rešitve, ki so jih preizkušali na testiranjih enostavno niso delovale kot bi si sami želeli.

“Karakteristike te steze, ki so zelo nenavadne. Steza tudi ni ravno najboljša za testiranja, saj so pogoji zaradi vlage, vetra in peska vsak dan zelo različni in zahtevni. Zadnji trije testni dnevi niso minili po naših željah, kljub temu pa smo se iz njih veliko naučili. Pomembno je bilo, da smo pridobljene informacije dobro analizirali in se iz njih čim več naučili. Med samim dirkaškim vikendom je nekatere stvari zelo težko spremeniti. Delo je potekalo v zelo sproščenem vzdušju kar je zelo pomembno.”