Dovizioso pripravljen zamenjati Marqueza

Avtor prispevka: , objavljeno 30. januarja 2021 .

Menedžer Andree Doviziosa, Simone Battistella pravi, da je njegov varovanec v odlični formi in je tako pripravljen Hondi priskočiti na pomoč in nadomeščati osemkratnega svetovnega prvaka Marca Marqueza.

Marquez je decembra lani prestal presaditev kosti v njegovi desni roki, katero je zlomil na prvi dirki sezone 2020 v Jerezu. Španec bo moral počivati še vsaj nekaj tednov in tako izpustiti vsa zimska testiranja in najmanj prve tri dirke sezone 2021. Sezona se začenja z dvojčkom dirk v Katarju. Prva bo 28. marca, Honda pa bo morala poiskati zamenjavo za Marqueza, dokler se ta ne bo pripravljen vrniti. Najverjetneje bo to Stefan Bradl, testni dirkač moštva, ki je Španca nadomeščal že na lanskih dirkah, toda Dovizioso, ki se je odločil za leto premora od dirkanja v MotoGP, se je Hondi ponudil za nadomestnega dirkača.

Andrea Dovizioso si je po 13 letih dirkanja v MotoGP v sezoni 2021 vzel premor. Toda Italijan je pripravljen pri Hondi zamenjati Marca Marqueza.
Andrea Dovizioso si je po 13 letih dirkanja v MotoGP v sezoni 2021 vzel premor. Toda Italijan je pripravljen pri Hondi zamenjati Marca Marqueza.

Moštvo japonskega proizvajalca motociklov sicer ne kaže znakov zanimanja, toda Battistella pravi, da Dovi vztrajno trenira in se pripravlja na dirkanje v motokrosu, kar pa pomeni, da bi bil v dobri formi tudi za morebiten nastop na dirkah MotoGP. “Honda nas še ni poklicala, toda Andrea je pripravljen,” je povedal kolegom pri Sky Italia. “Trenira za dirke v motokrosu, toda prav nič manj intenzivno, kot po navadi pred sezono MotoGP, saj delamo na tem, da se v prvenstvo vrne v sezoni 2022. Kar se tiče Honde je nama z Andreo obema žal za to, kar doživlja Marc. Jasno je, da ocenjujejo, kdaj se bo lahko vrnil in po mojem mnenju se upravičeno bojijo napake v tako delikatni situaciji. Naslednji mesec bo za njihovo odločitev ključen, z naše strani pa smo zavrnili vse ponudbe za vlogo testnega dirkača, zato smo povsem prosti, tako da se lahko vrnemo na štartno vrsto.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish