Dovizioso presenečen toda zadovoljen

MotoGP: Andrea Dovizioso je presenečen, toda zadovoljen z najhitrejšim časom v Argentini
Avtor prispevka: , objavljeno 30. marca 2019 .

Andrea Dovizioso je dejal, da ni pričakoval, da bo že na petkovih prostih treningih v Argentini tako hiter, saj steza Termas de Rio Hondo Ducatiju ponavadi ni ustrezala. Italijan na Ducatiju je na drugem treningu postavil najhitrejši čas tega dirkaškega konca tedna, zatem pa je dejal, da je zadovoljen, saj se motocikel že z osnovnimi nastavitvami dobro obnaša vse od samega začetka, čeprav steza še ne nudi veliko oprijema.

“Zaradi tega sem zelo vesel,” je povedal. “Lani in leto prej smo imeli veliko težav. Toda naša osnova je boljša, kot lani. Tudi naš motocikel je malce drugačen, kot lani. Vesel sem, da nam je to uspelo potrditi in da imam dober občutek že na začetku. Lahko sem vozil konstantne čase tudi, ko se je guma obrabila, kar je zelo pomembno. Na koncu smo odpeljali hiter krog z novo gumo, tako kot vsi razen Marca (Marqueza). Uspelo mi je postaviti dober čas. Ni bilo nič norega, vendar pa mislim, da še vedno ni dovolj dober. Vseeno se moramo še izboljšati, čeprav smo glede na tempo precej blizu.

Naša forma nas je malce presenetila, kljub temu pa prvo mesto na treningu ni pomembno, še posebej, ko so razlike tako majhne. Je pa dobro, da smo med najhitrejšimi desetimi. Steza bo v soboto hitrejša in ne vem, če bo moj krog dovolj dober, da ostanem v najhitrejši deseterici. Naš cilj pa na koncu koncev ostaja uvrstitev na stopničke.

Oprijema je tu zelo malo, tako kot vsako leto. To je ena od značilnosti te steze, zato imamo vsi težave z oprijemom. Težko je najti pravo ravnovesje med hitrostjo na ravninah in v ovinkih, toda naša osnova je dobra, sja mi je uspelo odpeljati dober krog brez da bi vozil na meji. Zato smo se lahko poigrali z nastavitvami, s katerimi smo lahko še izboljšali občutek. Kljub temu pa nam manjka oprijema na zadnjem kolesu.

V soboto še lahko izboljšamo motocikel in postavimo boljši čas. Bomo videli, če to lahko uspe še komu.”

Foto: Ducati

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish