Dovizioso: Ponosen sem nase

Avtor prispevka: , objavljeno 24. oktobra 2018 .

Andrea Dovizioso je dejal, da je ponosen nase, ker je bil v zadnjih dveh sezonah glavni konkurent Marca Marqueza v boju za naslov svetovnega prvaka. Dirkač Ducatija je sicer letos dokončno izgubil možnost za osvojitev naslova na zadnji dirki v Montegiju, ko s padcem v zaključku dirke Špancu omogočil prosto pot do naslova. Omenjena dirkača sta se sicer večkrat neposredno drug proti drugemo borila za zmage na dirkah. Pred dirko v Avstraliji je tako Dovizioso izrazil zadovoljstvo nad tem, da se je bil sposoben enakovredno boriti z dirkačem takšnega kova kot je Marquez.

“Dve leti nazaj tega ni pričakoval nihče. Če bi dve ali tri leta nazaj nekdo rekel, da je to mogoče bi večina odvrnila, da ne. Zelo sem ponosen, da mi je skupaj z moštvom uspelo priti do tega, da sem postal resen konkurent Marcu Marquezu, sedemkratnemu svetovnemu prvaku. Trenutno se zelo dobro razumeva. Brez težav se lahko pogovoriva tudi zunaj steze, tudi zaradi najine skupne strasti do motokrosa.”

Dirkališče na Phillip Islandu je bilo lansko sezono prizorišče, kjer je imel Dovizioso največ težav in prav tam je izgubil ključne točke v boju za naslov svetovnega prvaka. Trinajsto mesto je bila njegova najslabša uvrstitev v lanski sezoni. Italijanski dirkač je letos pred dirko veliko bolj optimističen, saj je njegov motocikel GP18 pokazal napredek na vseh stezah.

“To zagotovo ni Ducatijevo dirkališče, bo pa vseeno zanimivo videti kako nam bo uspel ta dirkaški vikend, Veselim sem letošnje dirke. Po Brnu smo se na vsaki dirki borili za zmago. Po zelo dobri formi bomo lahko tu videli na kakšnem nivoju smo. To bo zelo pomembno za naslednjo sezono. V Brnu smo dokazali kako zelo smo letos napredovali, tako se lahko na vsaki stezi borimo vsaj za uvrstitev na zmagovalni oder. Prav to potrebujemo v boju za naslov proti ostalim dirkačem, še posebno Marcu.”