Dovizioso: Petrucci ni bil pameten!

Andrea Dovizioso je bil jezen, ker ga je Danilo Petrucci izločil iz drugega dela kvalifikacij.
Avtor prispevka: , objavljeno 17. oktobra 2020 .

Andrea Dovizioso je bil po kvalifikacijah za VN Aragonije jezen in razočaran, saj je moštveni kolega Danilo Petrucci v prvem delu kvalifikacij izkoristil njegovo zavetrje in ga izločil iz boja za višja štartna mesta.

Dovizioso je zato ostal brez uvrstitve v hitrejšo skupino in bo dirko začel s trinajstega mesta. Prvič letos si na prostih treningih noben izmed šestih dirkačev na Ducatijevih motociklih ni uspel zagotoviti avtomatičnega napredovanja v drugi del kvalifikacij, zato so se vsi skupaj pomerili v Q1, kjer je Petrucci v zadnjem trenutku našel zavetrje Doviziosa, ki je bil najhitrejši v vseh sektorjih, in se prebil na vrh.

Zadnji žebelj pa je v upe Doviziosa zabil Jack Miller, ki je prav tako izboljšal svoj čas in si zagotovil drugo mesto v Q1.

Dovizioso je kvalifikacije končal vidno jezen, vedoč da je njegov boj za naslov prvaka utrpel nov udarec. Italijan namreč za vodilnim Fabiom Quartararojem v prvenstvu zaostaja za 18 točk, po njegovem mnenju pa Petrucci preprosto ni bil dovolj hiter, da bi se sam od sebe uvrstil v Q2, zato bi moral upoštevati dejstvo, da se Andrea bori za naslov.

“Kvalifikacije sem začel z dobrim občutkom,” je dejal Dovizioso. “Odpeljal sem dober krog in v Q2 bi bil lahko še hitrejši. Želeli smo se uvrstiti v prvi dve štartni vrsti, a sem bil razočaran, ker mislim, da Danilo ni ravnal prav. Ni bil dovolj hiter, da bi nastopil v drugem delu. Trikrat mi je sledil in izboljšal krog za mano. Mislim, da Danilo ni bil pameten, glede na to, da sva v dobrih odnosih, potem ko sem zanj naredil veliko, ter glede na to, da sem edini Ducatijev dirkač, ki se morda lahko bori za naslov. To me je razjezilo,” je dodal Italijan, ki zatrjuje, da od Ducatija pred kvalifikacijami ni zahteval, da bi mu drugi dirkači pomagali.

Petrucci je na Doviziosove očitke odgovoril, da mu je sicer zelo žal, da je izpadel iz kvalifikacij, vendar pa dirk zase, zato je moral uporabiti vse možnosti, sicer bi moral odgovarjati na vprašanja glede njegove hitrosti.

“Mislim, da lahko na kvalifikacijah prosto dirkamo,” je povedal Petrucci, ki bo dirko sicer začel z osmega mesta. “Izkoristil sem vse priložnosti, da sem se prebil v drugi del kvalifikacij, saj imamo nedvomno tukaj težave. V Le Mansu nismo imeli toliko težav in nikoli prej nisem lovil zavetrja drugih. Nobenih moštvenih ukazov ni bilo, zato mi je žal za Andreo, toda če tega ne bi storil, bi moral odgovarjati na vprašanja, zakaj sem bil počasen. Dirkam zase in popraviti moram slab prvi del sezone, zato moram izkoristiti vse priložnosti,” je še dodal.

Foto: Ducati

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish