Dovizioso: Padec povzročil Pedrosa, kriv tudi Lorenzo

Avtor prispevka: , objavljeno 6. maja 2018 .

Andrea Dovizioso je dejal, da sta za spektakularen padec treh dirkačev, v katerem je bil vpleten tudi sam, kriva Dani Pedrosa in njegov moštveni kolega Jorge Lorenzo. Slednji je Doviziosa in Pedroso uspešno zadrževal za sabo, medtem ko je vozil na drugem mestu, nato pa je Italijan poskušal najti pot mimo v šestem ovinku. Oba z Lorenzom sta zapeljala z idealne linije, ko pa je Lorenzo poskušal s protinapadom pa je trčil v Pedroso, ki je poskušal izkoristiti priložnost in prehiteti oba tekmeca. Po trčenju je Pedrosa izgubil oblast nad motociklom in pri tem trčil še v Doviziosa. Ta je prepričan, da je Pedrosa med vsemi naredil največjo napako, saj je videl, kaj se dogaja pred njim. “V ovinek je zapeljal nekoliko hitreje, kot ponavadi,” pravi Dovizioso. “Z Jorgejem sva bila pred Danijem in če je nekdo pred tabo, potem on izbira linijo skozi ovinek. Dani je bil za nama in bi lahko drugače rešil situacijo. Namesto tega je zapeljal na notranjo stran, hitrje kot prej in povzročil nesreči. Zagotovo je on tisti, ki je naredil napako.”

Toda Pedrosa pravi, da skozi ovinek ni peljal nič hitreje, kot v prejšnjih krogih, razlika v hitrosti pa je nastala, ker sta Ducatijeva dirkača preveč upočasnila. “Ne, nisem peljal hitreje, sicer ne bi zvozil linije. Peljal sem normalno linijo, onadva p’a sta peljala počasneje, ker sta zapeljala z dirkaške linij.”

Dovizioso pa je del krivde pripisal tudi Lorenzu: “Po drugi plati pa tudi Jorge ni preveril, kaj se dogaja za njim na dirkaški liniji, kamor se je vračal. Zagotovo sta kriva oba, Jorge in Dani.”

Komisarji pa se niso odločili kaznovati nobenega izmed dirkačev, kar je Dovizioso podprl. “Po Argentini so dejali, da bodo komisarji bolj strogi, toda na koncu koncev bi bilo prehudo, če bi kaznovali kar se je danes zgodilo. Težko se je pravilno odločiti, saj nista peljala čez mejo, zato ne bi bilo prav, če bi kaznovali Jorgeja in Danija. toda po drugi plati sam nisem naredil napake in sem ostal brez točk. Težko je presoditi, ali bi morala biti kaznovana ali ne, toda vseeno menim, da je bolje, če nista.”

Dovizioso je po odstopu izgubil vodstvo v prvenstvu in je padel na peto mesto, 24 točk za Marcom Marquezom, zmagovalcem dirke v Jerezu.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish