Dovizioso ob koncu sezone zapušča Ducati

Avtor prispevka: , objavljeno 15. avgusta 2020 .

Menedžer Andree Doviziosa, Simone Battistella je napovedal, da se njegov varovanec ob koncu sezone razhaja z Ducatijem.

S tem je potrdil kar se je potiho napovedovalo že dlje časa, kljub temu, da je Ducati nameraval o usodi Doviziosa razpravljati po dirkah v Avstriji.

Battistella se je v soboto zjutraj sestal s športnim šefom Ducatija, Paolom Ciabattijem, kateremu je sporočil, da je pravzaprav Dovizioso tisti, ki ne želi nadaljevati sodelovanja.

“Ducatiju smo danes sporočili, da Andrea ne želi nadaljevati sodelovanja,” je za SKY Italia potrdil Battistella, ki je dodal, da si Dovi želi osredotočiti na letošnje prvenstvo in prihajajoče dirke, medtem pa ne čuti, da so pogoji pravi za nadaljevanje v prihodnjih sezonah.

Dovizioso se je Ducatiju pridružil v sezoni 2013 in z moštvom zmagal na trinajstih dirkah. Da bo Italijan ostal pri Ducatiju se je še na začetku sezone zdelo zelo verjetno, dokler niso pogajanja zastala. Kamen spotike naj bi bila višina Doviziosove plače. Ducati želi znižati izdatke za plače dirkačev, Dovizioso pa naj ne bi bil pripravljen na znižanje.

Battisttella je sicer razkril, da Ducati pravzaprav Doviziosu ni dal nobene ponudbe za prihodnjo sezono, junija pa je povedal, da bo Dovi, če ne bo prejel primerne ponudbe Ducatija, začasno prekinil kariero dirkača MotoGP. Edina možnost za obstanek je Aprilia, ki pa še vedno čaka na razrešitev pritožbe Andree Iannoneja. Kar se tiče prihodnosti, je Battistella dejal: “Andrea namerava nadaljevati z dirkanjem, seveda pod pogojem, da dobi primerno ponudbo.”

Za Doviziosovo mesto v Ducatiju naj bi bil v prvi vrsti Jorge Lorenzo.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj