Dovizioso ne pozna razloga za slabo dirko

Avtor prispevka: , objavljeno 4. novembra 2018 .

Andrea Dovizioso je dejal, da ne ve točno kaj je bil glavni razlog za današnjo slabo dirko. Dirkač Ducatija ima sicer za seboj zelo dober drugi del sezone, v katerem je bil zelo konstanten, saj je od dirke v Brnu, z izjemo padca v Montegiju vedno stal na odru za zmagovalce. Današnje šesto mesto je njegova druga najslabša uvrstitev med točke letos.

Dirkaški vikend v Sepangu se je sicer zanj dobro začel, saj je prvi trening končal na vrhu in kljub petemu mestu na kvalifkacijah je bilo pričakovati, da se bo v dirki boril za najvišja mesta. Na začetku dirke je sicer napredoval na četro mesto, nato pa so ga prehiteli Alex Rins, Maverick Vinales in Dani Pedrosa, zaradi padca Rossija je napredoval na šesto mesto.

Po koncu dirke tako ni znal odgovriti na vprašanje kaj natančno je šlo danes narobe. Kot pravi mora to moštvo najprej dobro preučiti.

“Razlika v hitrosti v primerjavi s treningi je bila zelo velika. Nemorem natančno povedati kaj točno je šlo narobe. Že od začetka dirke sem imel težave na zaviranju, v sredini zavoja nisem mogel razviti dovolj velike hitrosti. Zaradi vseh težav sem moral voziti drugače kot sem navajen. Nikakor nisem uspel odpelajati hitrega kroga. Na treningih sem z rabljeno pnevmatiko lahko odpeljal krog [2m]00, na dirki sem s težavo dosegal [2m]01.5.”

“Danes je bilo zaradi sonca bolj vroče, kot prejšnje dni, vendar ne vemo ali imelo to takšen vpliv. Naša razlika v primerjavi s treningi je bila večja kot pri drugih dirkačih. Seveda je bila to zelo slaba dirka.”

Na vprašanje ali bi lahko bile težave povezane s sprednjo pnevmatiko je odgovori:
“Rad bi pomislil na to, vendar ni vedno tako. Moramo dobro preučiti kaj je bilo danes narobe, da bomo lahko tako v prihodnosti boljši.”

Si je pa kljub slabemu rezultatu, po padcu Valentina Rossija dirkač Ducatija že zagotovil drugo mesto v skupnem seštevku.

“Zelo sem vesel, da sem potrjen kot drugi najboljši v točkovanju. Valentino je danes opravil izjemno delo, bil je neverjetno hiter, toda storil je napako in tako smo končali na drugem mestu. Letos smo imeli preveč ničel, toda od dirke v Brnu smo osvojili veliko število točk, saj smo popravili našo hitrost. Zelo sem zadovoljen z našim delom v letošnji sezoni.”

“Trenutno je Marc nekoliko hitrejši od nas, zato moramo nadaljevati s trdim delom in biti bolje pripravljeni za naslednjo sezono.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish