Dovizioso: Naše težave niso nepričakovane

Avtor prispevka: , objavljeno 14. septembra 2019 .

Andrea Dovizioso je priznal, da so pri Ducatiju že po testiranjih v Misanu pričakovali zahteven dirkaški konec tedna na tem dirkališču. Lanskoletni zmagovalec dirke si je že neposreden nastop v hitrejši kvalifikacijski skupini s težavo priboril povsem ob koncu tretjega treninga. Že celoten vikend pa ne najde pravega ritma. Kot je sicer dejal omenjene težave niso nikakršno presenečenje, saj je bilo tako že na dvodnevnem testu po dirki v Silverstonu.

Ob tem je italijanski dirkač poudaril, da so spremembe, ki so jih organizatorji storili na dirkališču (v želji po izboljšanju oprijema v dežju) onemogočili izkoriščanje prednosti njihovega motocikla pri pospeševanju.

“Presenečeni smo bili glede oprijema na dirkališču. Kljub temu pa smo vedeli, da bo po nekaterih popravkih na stezi slabši, saj so že dirkači razreda Superbike tu vozili sekundo in pol počasneje kot lani. Sami smo to občutili že na samem testu. To je izmed vseh najbolj prizadelo naše motocikle.”

Kljub težavam pa verjame, da njihov ritem za dirko bližje najboljšim kot je izgledalo na prostih treningih. Meni, da ima kar sedem dirkačev za tistimi najhitrejšimi podoben ritem za jutrišnjo dirko. Dirko bo sicer začel s šestega mesta. Še precej slabše pa je šlo moštvenemu kolegu Danilu Petrucciju, ki je s sedemnajstim mestom zabeležil svoj letošnji najslabši kvalifikacijski rezultat.