Dovizioso: Moram verjeti v naslov

Avtor prispevka: , objavljeno 29. maja 2018 .

Andrea Dovizioso je dejal, da mora verjeti, da lahko v nadaljevanju sezone nadoknadi zaostanek devetinštiridesetih točk za Marcom Marquezom in postane svetovni prvak.
Dovizioso je na dirki v Franciji takoj po prevzemu vodstva zaradi zdrsa sprednjega kolesa padel in tako že drugo dirko zapored končal s padcem, potem ko je padel tudi v Jerezu. Italijan je napako v Le Mansu označil kot “nesprejemljivo”, toda dejstvo, da je po njegovem imel na tej dirki ritem za boj za zmago z Marquezom ga navdaja z optimizmom in spodbuja, da se v boju za naslov ne sme predati.
“Iz te situacije lahko vzamemo nekaj pozitivnega, bili smo namreč zelo hitri na stezi v Le Mansu v primerjavi z lanskim letom. Iz Jereza bi lahko odnesli 20 točk in tukaj smo imeli dober ritem. To pomeni, da smo na teh stezah naredili korak naprej v primerjavi z našo konkurenco.”
“To nam bo pomagalo na naslednjih dirkah, saj moramo pridobiti nazaj izgubljene točke. 49 točk je veliko, toda na prvih dirkah se je zgodilo marsikaj. Najboljše kar lahko storimo je, da se borimo za stopničke in zmage na vsaki dirki. Nato pa bomo videli kaj se bo zgodilo, sezona je namreč se zelo dolga. Toda mi moramo verjeti, da nam lahko uspe.”

Valentino Rossi in Danilo Petrucci, ki sta bila na zmagovalnem odru poleg Marqueza pa sta glede boja za naslov bolj pesimistična.
Petrucci je dejal:
“Ne vem kdo ga lahko zaustavi. Po petih dirkah ima že 36 točk prednosti pred drugouvrščenim Vinalesom.”
Rossi pa je dodal:
“Marquez ima že sedaj lepo prednost. Toda bolj kot ta prednost mene in vse ostale dirkače skrbi njegova hitrost na stezi. Je najhitrejši in zelo težko ga bo letos premagati.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj