Dovizioso meni, da je uvrstitev na oder za zmagovalce izven njegovega dosega

Avtor prispevka: , objavljeno 14. aprila 2019 .

Andrea Dovizioso meni, da se zaradi slabše uvrsitve na včerajšnjih kvalifikacijah danes ne bo mogel boriti za uvrstitev na oder za zmagovalce.

Dirkač Ducatija se je moral zaradi prepočasnega skupnega časa prvih dveh prostih treningov udeležiti počasnješe kvalifikacijske skupine. Tretji trening na katerem bi še lahko izboljšal svoj čas je bil namreč zaradi dežja odpovedan. Na koncu je v tej skupini končal na tretjem mestu, tik za nekdanjim in zdajšnjim moštvenim kolegom.

Po končanem dnevu je pojasnil, da je na kvalifikacijah ubral napačno strategijo, kar ga naj bi stalo nekaj desetink. Čeprav verjame, da ima ritem za uvrstitev na zmagovalni oder se boji, da to zaradi trinajstega štartnega mesta ne bo mogoče.

“Zelo pomembna je bila uvrsitev med prvih devet, kar pa mi žal ni uspelo. Po četrtem prostem treningu sem se odločil, da je bolje iti samo enkrat na stezo in takrat opraviti več krogov. Tisti, ki so se odločili za dve vožnji so izbrali boljšo možnost, saj se je steza vse bolj sušila, moje pnevmatike pa ob koncu niso bile v najboljšem stanju.”

“Imamo ritem podoben Rosiju, Millerju, Vinales, Rinsu, Crutchlowu. Prav zato je bilo pomembno, da bi dirko pričeli bližje njim. Do prvega zavoja ni daleč. Na večini steze je samo ena linija zato bodo prehitevanja zahtevna. Nismo v najboljšem položaju toda tako to je.”

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish