Dovizioso meni, da Ducati potrebuje dolgoročen načrt

Avtor prispevka: , objavljeno 28. aprila 2017 .

Andrea Dovizioso je dejal, da bo moralo njegovo moštvo Ducati začeti razmišljati o dolgoročnih rešitvah, potem ko so sezono začeli slabše od pričakovanj. V Katarju je Dovizioso dirko sicer končal na drugem mestu, v Argentini pa z moštvenim kolegom Jorgejem Lorenzom dirke nista končala. Italijan je na tretji dirki, v Austinu, v cilj pripeljal kot šesti, tri mesta pred Lorenzom in 14 sekund za zmagovalcem Marcom Marquezom.

V Ducatiju so pred sezono upali, da bodo redno zmagovali na dirkah, z Lorenzom pa naj bi se celo borili za naslov prvaka, čeprav so se zavedali, da jim to najbrž n bo uspelo v letošnji sezoni. Po razočarujočih rezultatih na letošnjih dirkah pa Dovizioso meni, da je nastopil trenutek, ko bo treba izdelati načrt za dolgoročno prihodnost. “To kar se dogaja zdaj ni dobro,” meni Italijan. “Bližje vrhu smo, kot lani, toda trenutno nismo tako konkurenčni, kot bi želeli biti. Nimamo pa niti natančnega načrta, kar je zelo pomembno. Zdaj je čas, ko se moramo usesti za mizo in se pogovoriti o prihodnosti. Zdaj je že prepozno, da bi govorili o Jerezu, Le Mansu ali Mugellu, saj smo tovarniška ekipa z motociklom, ki ni dovolj hiter za boj za naslov prvaka. Ali bomo na pravi poti ob koncu letošnje sezone, ali šele naslednje, je odvisno od različnih dejavnikov. Težko je predvideti, kako dolgo bo trajalo, da dosežemo potrebne spremembe.”

Na vprašanje, kje bi morali pri Ducatiju izboljšati motocikel, je Dovizioso odgovoril, da ne gre za le eno področje, temveč bo potrebna celostna prenova. “Motor bo treba spremeniti okrog in okrog,” je odgovoril. “Nima le ene izrazito slabe lastnosti, kateri bi se morali posvetiti. Gre za več podrobnosti, ki morajo med sabo dobro delovati. Ne bi rekel, da je letošnji motocikel polomija. Ostati moramo mirni in pridno delati naprej. Med vsemi sem najbolj razočaran in vem, kje so meje našega motocikla,” je še dodal.

Foto: Ducati