Dovizioso: Marquez je zapravil gotovo zmago

Avtor prispevka: , objavljeno 11. aprila 2018 .

Andrea Dovizioso pravi, da je Marc Marquez v Argentini zapravil gotovo zmago, saj je bil v vseh pogojih sekundo na krog hitrejši od tekmecev. Aktualni svetovni prvak je na dirkališču Termas de Rio Hondo doživel pravo nočno moro. Najprej mu je na štartu dirke ugasnil motocikel, katerega je sicer uspel zagnati, a so ga komisarji kaznovali z vožnjo skozi bokse zaradi nepravilnega štarta. Španec je padel v začelje in se od tam z nekaj tveganimi manevri prebijal proti vrhu, pri tem pa se je zapletel v trčenje z Aleixom Espargarojem ter Valentinom Rossijem. Pri prehitevanju prvega je moral Španec vrniti pridobljeno mesto, pri trku z Rossijem pa je dobil kazenski prištevek tridesetih sekund k njegovemu končnemu času, zaradi česar je z doseženega petega mesta padel na osemnajsto.

Rossi je dirkača Honde obtožil namernega zaletavanja in uničevanja športa, šestkratni svetovni prvak pa je vztrajal, da ni storil nič norega. Dovizioso, Marquezov edini tekmec za lanski naslov svetovnega prvaka, ni želel neposredno komentirati dogajanja, je pa Italijan dejal, da bi Španec, glede na njegovo hitrost, moral zlahka zmagati.

“Marc je z danim položajem opravil še posebej slabo, saj bi moral doseči najboljši rezultat, glede na to, da je bil sekundo na krog hitrejši v vseh pogojih,” je povedal dirkač Ducatija, ki je v Argentini dirko končal na sedmem mestu, po kazni Marqueza pa je napredoval na šesto in kljub temu izgubil vodstvo v točkovanju svetovnega prvenstva. Tega je prevzel Cal Crutchlow, zmagovalec dirke v Argentini, Italijan pa pravi, da je dirka pokazala, da ima Ducatijev motor še vedno nekaj šibkih točk, ki bodo do izraza prišle na določenih dirkališčih, s čimer pa bo otežen boj za naslov prvaka.

“Potrdili smo šibke točke na določenih stezah, teh pa ne bi smeli imeti, če se želimo boriti za naslov, saj je blizu vrha veliko hitrih dirkačev in tako hitro izgubiš preveč točk. Napredek, ki smo ga naredili preko zime ni bil dovolj velik, kar se tega tiče. Tudi Austin nam, vsaj na papirju, ne bo ustrezal, toda upam, da nam bo šlo bolje, kot v Argentini. Bomo videli, kakšni bodo pogoji na stezi, saj je bilo lani na progi veliko motečih grbin.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish