Dovizioso: Lorenzovo zadrževanje me je stalo boja za zmago

Avtor prispevka: , objavljeno 8. maja 2018 .

Andrea Dovizioso je bil po dirki v Jerezu prepričan, da ga je njegov moštveni kolega Jorge Lorenzo na vsak način želel zadržati za sabo ter mu tako preprečil boj za zmago.
Lorenzo in Dovizioso sta bila na polovici dirke drugi in tretji, toda ves čas povečevala zaostanek za vodilnim Marcom Marquezom, ki je v štirih krogih povečal svojo prednost s pol sekunde na 2,2 sekunde. Čeprav sta oba dirkača dirko predčasno končala zaradi padca je Dovizioso prepričan, da je vse možnosti za zmago izgubil, ko se je vozil za Lorenzom.
Dejal je, da mu Lorenzo ni pustil možnosti, da bi ga le ta lahko prehitel. Španec je zaradi tega po njegovem mnenju vozil precej počasneje.
Na vprašanje ali bi lahko dohitel Marqueza v zadnjem delu dirke, če bi mu uspelo priti mimo Lorenza je dejal:

“Ne, ne, ne, takrat je bilo že prepozno. Za Lorenzom sem izgubil preveč časa. Bil je hiter, toda prepočasen v sredini zavoja, saj je imel težave s sprednjim delom. Mislim, da tudi ni želel, da ga prehitim, zato je bil še bolj počasen v sredini zavoja. Zato smo izgubili čas v primerjavi z Marcom, ker je imel on (Lorenzo) težave in je še dodatno upočasnil, da je zaprl prostor. In zato sem potreboval 10 krogov, da sem ga poizkusil prehiteti, saj nisem želel storiti napake.”

“Če bi bil za Marcom, ko se je odpeljal naprej, bi mu mogoče lahko sledil, mogoče.”

Jorge Lorenzo je bil s svojo predstavo kljub padcu po dirki zadovoljen, saj je vodil na začetku dirke kljub temu, da ni imel pravega ritma.

“Zelo sem vesel, saj sem bil zelo odločen in prepričan vase od samega začetka dirke, kjer sem prehitel tri dirkače do prvega zavoja. Zaviral sem zelo močno. Čeprav nisem imel ritma sem vodil prvih osem krogov in bil relativno hiter.”

“Čez celotni dirkaški vikend nisem imel ritma, toda uspel sem voditi dirko, kar drugim dirkačem z mojim ritmom ne bi uspelo. To je moja odlika, saj lahko vodim dirko tudi, ko nimam ritma in kateremu drugemu dirkaču to ne bi uspelo. To je moja sreča, moj talent v zadnjih letih.”