Dovizioso kmalu Marquezov moštveni kolega pri Hondi?

Avtor prispevka: , objavljeno 21. marca 2018 .

Andrea Dovizioso je lani, prvič po tem, ko je Casey Stoner osvojil edini naslov svetovnega prvaka za moštvo Ducati, bil blizu, da osvoji še drugega, prav tako pa je zmagal na prvi dirki letošnje sezone v Katarju in s tem dokazal, da bo letos več kot konkurenčen aktualnemu svetovnemu prvaku, Marcu Marquezu.

Dovizioso se je moštvu Ducatija pridružil leta 2013, ko je zapustil Yamahino satelitsko ekipo Tech 3. Italijan naj bi imel okoli 2 milijona evrov letne plače, medtem ko je njegov moštveni kolega Jorge Lorenzo, ekipo ob prestopu iz Yamahe stal približno 12 milijonov evrov. Andrea si po svojih izjemnih nastopih v lanskem letu želi, da mu ekipa ponudi pogodbo, ki ga bo prepričala, da ostane z njimi oz. bo skladna z njegovimi rezultati. Pogodba mu, prav tako kot Lorenzu, poteče konec tega leta.

Vir blizu Dovija pa je za britanski Autosport povedal, da si Italijan želi biti cenjen in da ga pri morebitnem podaljšanju pogodbe, ne bodo zanimali izgovori, kot je denimo vsota denarja, ki jo morajo nameniti njegovemu moštvenemu kolegu, kar bi lahko pomenilo, da bo podprvak lanske sezone prihodnje leto sedel na drug motor. Yamahina ekipa po podaljšanju pogodb z obema dirkačema, Valentinom Rossijem in Maverickom Viñalesom, nima prostih mest, prav tako pa bo za Hondino moštvo vsaj še 2 leti dirkal Marc Marquez, vendar pa se lahko zgodi, da bodo Japonci prekinili sodelovanje z Danijem Pedroso, kateremu se ob koncu sezone izteče pogodba. To bi odprlo vrata Doviziosu, hkrati pa bi s tem Honda na štartni vrsti imela zelo močno dirkaško zasedbo.

Druga možnost, čeprav manj verjetna, pa je Suzuki, kjer sicer trenutno sodelujejo z  Andreo Iannonejem in Alexom Rinsom, vendar o nadaljnjem sodelovanju še ni bilo govora. Dovizioso je v teh dneh začel pogovore tako s Hondo kot Suzukijem, vendar njegova prioriteta ostaja podaljšati obstoječo pogodbo, ki jo ima z tovarniškim moštvom Ducati.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish