DOVIZIOSO in APRILIA nadaljujeta sodelovanje tudi na testiranjih v Misanu

Avtor prispevka: , objavljeno 22. maja 2021 .

Andrea Dovizioso bo opravil tretja testiranja v letu 2021 za ekipo Aprilie. Ali to pomeni krepitev morebitnega sodelovanja za sezono 2022, kjer bi lahko Dovizioso se predstavil, kot dirkač tovarniške ekipe Aprilie.

Gre za 15-kratnega zmagovalca dirk za MotoGP in kar trikratnega svetovnega podprvaka. Dovi je opravil dva testiranja z Aprilio RS-GP. Prvega v Jerezu in nato v Mugellu, kjer je bilo izredno slabo vreme. Andrea je napovedal, da se bo vrnil v sezoni 2022, vendar ni še znano z katero ekipo zato je Aprilia napovedala nova testiranja predvidoma 23 in 24 junija na dirkališču v Misanu.

“Ker nisem mogel testirati v Mugellu v suhih razmerah, sem vesel, da me je Aprilia Racing pozval, naj nadaljujem z delom, ki smo ga začeli v Jerezu, in da lahko prispevam k razvoju motorja. Mislim, da je to koristno za obe strani. Tako zame če bo treniral in nebom izgubil stik z dirkališčem, kakor za njih, da nadaljujejo z razvojem motorja. Iz tega razloga smo se odločili narediti več testov,” je dejal Andrea Dovizioso.

O novici je spregovoril tudi tehnični direktor Aprilia Racing, Romano Albesiano, ki je dejal, da bo Dovizioso pomagal pospešiti projekt RS-GP. 

“Naš projekt RS-GP je lani doživel veliko revolucijo in zdaj lahko končno pospešimo razvoj. Prvi del sezone 2021 je bil pozitiven in opazne so bile očitne izboljšave,” je dejal Albesiano.

TESTIRANJA V JEREZU:

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish