Dovizioso: Ducatijeve slabosti prevelike

Avtor prispevka: , objavljeno 27. aprila 2018 .

Andrea Dovizioso je z dirko v Austinu prevzel vodstvo v točkovanju svetovnega prvenstva, kjer ima le eno točko prednosti pred Marcom Marquezom, ki je na omenjeni dirki zmagal z veliko prednostjo. Dovizioso je zmagal na prvi dirki sezone v Katarju, potem pa sta sledili dve slabši dirki, kjer je osvojil šesto in peto mesto. Italijan je dejal, da dirkališče COTA, kjer je potekala VN ZDA, ne ustreza Ducatijevemu motociklu, ki je težaven predvsem na pospeševanjih iz počasnih ovinkov, dirka v Austinu pa je po njegovih besedah potrdila, da so slabosti motocikla prevelike.

“Potrdili smo, da so naše slabosti še vedno prevelike,” je dejal. “Na koncu sem osvojil največ, kar je bilo mogoče, že pred dirko pa smo vedeli, da na tej stezi ne bomo mogli biti hitri. Še vedno zaostajamo za tekmeci na sredini ovinkov, kar sem tudi pričakoval. Honda je v tem pogledu močnejša. Čez zimo so se še izboljšali in zato so boljši tudi njihovi dirkači, mi pa nismo uspeli narediti dovolj, da bi bili blizu vrha na stezah, ki nam ne ustrezajo.

Upal sem, da bom v Argentini in Austinu osvojil več točk. Prvenstvo je zelo izenačeno, zato to niti ni tako pomembno, saj po treh dirkah vodimo v prvenstvu, kar pomeni, da smo se na teh dirkah dobro odrezali.”

Dovizioso pa je še dodal, da bo na dirki v Mugellu, ki bo junija, videl, če lahko še naprej zmaguje na dirkah, ki teoretično ustrezajo Ducatiju. “V Mugellu bomo videli, če bo sezona podobna lanski ali ne. Glede tega sem malce nemiren, saj kaže, da je Suzuki boljši, kar nekaj dirkačev pa letos vozi bolje.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish