DOVIZIOSO bo nastopil na dirki po 300-dnevnem premoru

Avtor prispevka: , objavljeno 17. septembra 2021 .

Andrea Dovizioso se vrača po 300 dnevnem premoru v MotoGP. Prvotno je bilo planirano, da naj bi se vrnil v sezoni 2022, vendar je splet okoliščin prinesel prosto mesto pri ekipi Petronas Yamahe SRT, ki je Italijan nikakor ni mogel izpustiti.

Zadnjih osem sezon je bil član Ducatija, kjer je postal nekakšna ikona tega moštva. Vendar pa ima njegova kariera do sedaj manjši grenak priokus, saj še ni osvojil naslova svetovnega prvaka v MotoGP. Predvsem gre to na račun tega, da ne tekmoval v obdobju ko je Marc Marquez postal serijski zmagovalec v MotoGP. V sezoni 2017, 2018 in 2019 je Dovi dosegel drugo mesto v skupnem seštevku. Italijan je že nastopal z Yamaho v eni sezoni 2012 preden se je preselil k Ducatiju.

“Konkurenca je to sezono izredno velika in vsi imajo podobne čase. V zadnjih pet dirkah bom poskušal voziti na vse ali nič, ter brez pritiska. Potreboval bom nekaj časa, da prilagodim svoj slog vožnje motorju. To ni mogoče narediti čez noč, vendar sem zadovoljen da imam pet dirk pred začetkom naslednje sezone. Nimam nekih ciljev za to sezono pomembno bo samo da se čimbolj ujamem z motorjem. Če bom končal med najboljših deset bo to zame že uspeh za prvo sezono Yamaho. Vesel sem, da sem se vrnil v MotoGP z Petronas Yamaho in da bo prva dirka na domačih tleh,” je dejal Andrea Dovizioso.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish