Dovizioso: Aragon bo test Ducatijevega napredka

Avtor prispevka: , objavljeno 20. septembra 2018 .
Andrea Dovizioso je dejal, da bo dirka v Aragonu dober test razumevanja Ducatijevega napredka v letošnji sezoni. Na zadnjih dveh dirkah na tem dirkališče je zmagal Marc Marquez, medtem, ko je imel Dovozioso lani na tem dirkališču enega slabših trenutkov lanske sezone, ko je dirko končal kot sedmi. Slabše je lansko leto dirko zaključil le na Sachsenringu (osmi) in Phillip Islandu(trinajsti).
Potem, ko je v Misanu zabeležil še tretjo zmago v letošnji sezoni optimistično pričakuje tudi ta dirkaški vikend. Ob tem pa dodaja, da bo ta dirka test Ducatijevega napredka v letošnji sezoni.
“V Aragonu smo lahko hitri. Na testu tu smo bili hitri je pa jasno, da si bo Marc zelo želel zmagati. Zagotovo bo močan tu. Za nas je bil tist test tukaj zelo pomemben. Na papirju je to steza, ki bi morala ustrezati tudi Lorenzo. Predstavljam si, da si po padcu v Misanu želi tu, kjer je bil močan že lani popraviti vtis.”
“Predvsem pa pričakujem, da bo Marc s Hondo tu zelo hiter. V zadnjih treh sezonah se je naučil kako nadzirati stanje v točkovanju skupnega seštevka. Ve kdaj bo napadel in kdaj se bo vozil umirjeno in osvojil pomembne točke. Ko so prave razmere poizkusi, drugače je takoj za teboj, kot v Misanu. Takšno obnašanje se mu obrestuje.”
Kljub zmagi v Misanu Dovizioso v skupnem seštevku za Marquezom zaostaja 67 točk, s šestimi dirkami do konca se zdi, da je prvenstvo zapravil v prvem delu sezone, ko je zabeležil tri odstope. Kot je dejal se je Ducati že osredotočil na razvoj motocikla za naslednjo sezono, v kateri bo poleg njega nastopal Danilo Petrucci.
“Poizkušamo ostati osredotočeni in doseči najboljše rezultate, saj je proti Marcu izredno težko. Želimo izboljšati motocikel, da bi ostali konkurenčni brez, da mislimo na prvenstvo. Vso to delo bo ze koristno za naslednje prvenstvo.”
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish