Doviziosa bolj skrbi Yamaha, kot Marquez

Avtor prispevka: , objavljeno 25. julija 2018 .

Andrea Dovizioso se bo na naslednjih dirkah bolj osredotočil na to, da v točkovanju prvenstva dohiti tovarniška dirkača Yamahe, kot pa da se bi z Marcom Marquezom boril za naslov prvaka. Italijan je bil lani Marquezov najhujši tekmec v boju za prvenstvo, po prvi polovici letošnje sezone pa za Špancem zaostaja za 77 točk. Čeprav je Dovi zmagal na prvi dirki sezone v Katarju, je od takrat le še enkrat dirko končal med najboljšo trojico, v prvenstvu pa zaostaja tudi za Valentinom Rossijem (21 točk) ter Maverickom Vinalesom (31 točk), zato si je za zdaj zadal cilj ujeti ta dva tekmeca.

“Razlika do Marqueza je velika, toda bolj se osredotočam na razliko do Yamahinih dirkačev, ne na razliko do Marca,” je povedal Dovizioso. “Motor moramo še izboljšati, saj potrebujemo dober motocikel, če se želimo boriti z Valentinom, Maverickom in nekaterimi drugimi dirkači. Zdaj se osredotočamo na to, saj nima smisla, da bi se osredotočal na naslov. Že pred Sachsenringom niti nisem razmišljal o Marcu, ki je popolno odpeljal nekaj dirk in si nabral veliko prednost. Razlika v hitrosti med nami im Marcom je majhna, kar je dobro in to me ne skrbi.

Dejstvo pa je, da je v boju za naslov prvaka velika razlika, toda tako kot pred dirko v Nemčiji, tudi zdaj ne bomo razmišljali o naslovu, saj za to nimamo nobenega razloga.”

Italijan pa napoveduje, da bo z dirko v Brnu bolj konkurenčen tekmecem v ospredju. “Mislim, da bomo od Brna naprej konkurenčni, kljub temu pa moramo še izboljšati nekaj stvari. Smo v glavni skupini, vendar če želimo v boj za najvišja mesta, moramo biti še malce boljši,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish