Dovi: Pred Silverstonom so dvomili vame

Avtor prispevka: , objavljeno 28. avgusta 2017 .

Andrea Dovizioso, ki je v Silverstonu dosegel četrto zmago v letošnji sezoni in z njo prevzel vodstvo v točkovanju prvenstva, je dejal, da so njegovi tekmeci za naslov prvaka dvomili, da se je zmožen z njimi boriti za letošnjo krono. A zmaga v Veliki Britaniji je po mnenju Italijana to zdaj spremenila.

Dirkač Ducatija je dirko začel s šestega mesta in na koncu zmagal, ob odstopu Marca Marqueza, ki je pred dirko vodil v prvenstvu s 16 točkami prednosti pred Doviziosom, pa je bilo to dovolj, da se je zavihtel v vodstvo z devetimi očkami prednosti.

“Mislim, da sem se zdaj zagotovo vmešal v boj za naslov prvaka,” je dejal Dovizioso po nedeljski zmagi. Tudi do zdaj sem bil poleg, vendar je bilo ves čas prisotno prepričanje, da bom slej ko prej izgubil stik z vodilnimi. Ker se do zdaj nismo borili za naslov prvaka, so naši nasprotniki mislili, da se tudi zdaj ne bomo borili do konca. Toda zmaga na drugačni dirki, na stezi, ki nam ne ustreza, brez da bi bil hiter na treningih jih bo zdaj streznila in dala vedeti, da smo sto-odstotno v boju za letošnji naslov.

Nismo pričakovali, da bomo letos tako močni in da bomo lahko zmagali na štirih dirkah. Težko je pojasniti zakaj nam je to uspelo. Nekoliko smo se izboljšali, toda težko je vedeti, kaj so storili tekmeci. Nekateri, še posebej Yamaha, ima velik nihanja forme, kar nas preseneča. Tako ne vemo, koliko so naši uspehi posledica dobrega dela z naše strani ter koliko je posledica slabega dela tekmecev. Toda ni prav veliko govoriti o prvenstvu, še posebej, ker je letošnja sezona zelo nepredvidljiva.”

Doviziosove besede pa je potrdil tudi Valentino Rossi, ki meni, da je 31-letni dirkač Ducatija zdaj dozorel v pravega tekmeca za naslov. “Po številnih letih brez zmag zdaj kaže, da jih je postal lačen,” je dejal devetkratni svetovni prvak. “Malce me je presenetil, toda vedno je bil predan svojemu delu. Zelo nadarjen je in kot kaže, je prišel njegov čas. dobro se razumeva, saj gojiva globoko medsebojno spoštovanje. Je zelo fer dirkač, čeprav je agresiven, nikoli ne gre čez mejo. Spoštovanja vreden nasprotnik je,” je še dodal dirkač Yamahe.

Foto: Ducati