Dovi bližje novi pogodbi, kot Lorenzo

Avtor prispevka: , objavljeno 6. aprila 2018 .

Pri Ducatiju so prepričani, da bodo kmalu podaljšali pogodbo z Andreo Doviziosom, po drugi plati pa se pogajanja z njihovim drugim dirkačem, Jorgejem Lorenzom, še niso začela. Dovizioso je v zadnjem času Ducatiju pridirkal kar nekaj dobrih rezultatov, zato se italijansko moštvo nahaja v kočljivem položaju, saj Andrea na leto zdaj zasluži dva milijona evrov, Lorenzo pa deset več. Šef moštva, Davide Tardozzi pravi, da so vse bolj optimistični, da jim bo uspelo na svojem motociklu obdržati Doviziosa: “Začeli smo pogajanja z Andreovim menedžerjem in prepričani smo, da bo pogodba kmalu podpisana. Kmalu ne pomeni, v roku enega ali dveh dni, toda smo v zaključni fazi, ko se pogovarjamo le še o podrobnostih.”

“Kar pa se tiče Jorgeja, pogajanj še nismo začeli, predvsem zato, ker se sam v tem trenutku želi osredotočiti na rezultate, kar je tudi naša želja. Kot pa smo že povedali, smo zadovoljni z obema dirkačema, čeprav nekateri morda mislijo, da Jorge ne sodeluje dobro z Ducatijem. Mislimo, da ima veliko potenciala zato še vedno verjamemo vanj, zato želimo še naprej sodelovati z njim,” je še dodal Tardozzi.

Na vprašanje, zakaj še ni podpisal nove pogodbe, pa je Dovizioso odgovoril: “To sprašujete napačno osebo. Ducati ima svoje razloge, tako da vam na to vprašanje ne morem odgovoriti. Vsak želi čim boljše pogoje zase. Jaz imam svoje želje in vizije.”

Glede pogodbe med Ducatijem in Lorenzom pa je Italijan dejal, da ga nebi presenetilo, če bi Španec moštvo ob koncu sezone zapustil.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish