Dorna upokojila Haydnovo številko 69

Avtor prispevka: , objavljeno 12. aprila 2019 .

Po koncu prvega prostega treninga za dirkače razreda MotoGP so pri Dorni skupaj z Mednarodno motociklistično zvezo (FIM) priredili slovestnost na kateri so dokončno upokojili številki 69, ki jo je v svoji karieri nosil leta 2017 preminuli Nicky Hayden.

Svetovni prvak sezone 2006 se je ponesrečil med vožnjo s kolesom po Italiji, ko ga je zbil voznik osebnega vozila. Poškodbe so bile tako hude, da je nekaj dni za tem v bolnišnici umrl. Zelo čustvene slovestnosti so se udeležili številni člani njegove družine. Izvršni direktor Dorne Carmelo Ezpeleta je pojasnil odločitev za to potezo.

“Že od trenutka, ko smo ga izgubili smo razmišljali, da je to nekaj kar je potrebno storiti, saj nam je Nicky zelo veliko pomenil, bil je res nekaj posebnega. Govorili smo s predstavniki zveze (FIM) in se odločili, da za vedno upokojimo njegovo številko 69. To je namreč nekaj zelo pomembnega in zelo smo ponosni, da lahko to storimo danes. V veliko čast nam je imeti Nickya kot del naše zgodovine.”

Po kratem video posnetku o karieri Nickya v razredu MotoGP je spregovoril še njegov najstarejši brat Tommy.

“Nicky je oboževal MotoGP z razlogom, saj je bilo tam veliko dobrih ljudi, vse od vrha. Dosegel je velike uspehe na stezi, toda mislim, da se vsi lahko strinjamo, da je imel zelo velik vpliv tudi izven nje, na življenja ljudi. To je tisto na kar moramo biti kot družina ponosni.”

“Številka 69 ima za nas poseben pomen, tako oče, kot vsi ostali smo vedno nastopali z njo. Nicky jo je imel skozi celotno kariero, kar pomeni, da ima nek pomen. Upokojitev številke za nas pomeni veliko, ohranja njegovo zapuščino.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish