Dorna: Razglasitev izrednega stanja v Španiji ne ogroža dirke v Valenciji

Avtor prispevka: , objavljeno 27. oktobra 2020 .

Predsednik uprave Dorne Carmelo Ezpeleta je dejal, da Španija z razglasitvijo izrednih razmer v nedeljo zaradi Covid-19 načeloma nebo vplivala na izvedbo dveh dirk, ki bosta potekali na dirkališču v Valenciji.

V začetku tega tedna je v Španiji število okuženih preseglo milijon potrjenih primerov. Država je za zajezitev širjenja korona virusa razglasila izredno stanje, da bi lažje uvedla policijsko uro in nekatere stroge ukrepe za preprečitev širjenja virusa.

Po končanem dirkaškem vikendu sledi teden premora in nato dve zaporedni dirki v Valenciji. Dorna je imela že nekaj težav pri izpeljavi dveh dirk v Aragoniji, saj so nekatera okoliška mesta obdana v blokado.

Da bi prišlo zaradi tega do spremembe v koledarju za MotoGP po besedah Ezpelete ni strahu, saj se kljub razglasitvi izrednih razmer in uvedbi policijske ure plan po katerem bo potekala dirka ni spremenil. Če obstaja omejitev gibanja po 22. uri to na karavano MotoGP nima vpliva, saj vse aktivnosti potekajo v dnevnem času. “V vsakem primeru smo v tesnem stiku z oblastmi v vsakem kraju in trenutno nismo prejeli nobenih obvestil, zaradi katerih bi morali spreminjati plan dirke,” pravi Carmelo Espeleta.

Dirka bo potekala za zaprtimi vrati brez prisotnosti gledalcev na tribunah. V letošnji sezoni so bili prisotni gledalci le v Misanu in Franciji, vendar v omejenem številu.

Ekipe znotraj paddocka uporabljajo poseben protokol, ki preprečuje, da bi se morebitne okužbe razširile znotraj ekip in bi s tem ogrozilo potek treh dirk, ki so še preostale za zaključitev prvenstva.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish