Dorna objavila letošnji koledar dirk

Avtor prispevka: , objavljeno 11. junija 2020 .

Pri Dorni so danes uradno predstavili letošnji okrnjeni koledar dirk. Kot je bilo pričakovano bo prvo dirko sezone gostilo dirkališče v Jerezu 19. julija. Tu bo le teden dni kasneje na sporedu še ena dirka, preden nato dirkače v mesecu avgustu čakajo kar tri zaporedne dirke. Prva 9. avgusta v Brnu ter nato dve v Avstriji. Dirkače po štirinajstdnevni pavzi nato čaka eno najbolj napornih obdobij, saj bo v desetih tednih na sporedu kar 8 dirk.

Septembra bodo na sporedu tri zaporedne dirke, najprej dve na dirkališču v Misanu ter ob koncu dirka v Barceloni. V oktobru sledi nato najprej dirka v Le Mansu za tem pa dve dirki v Aragonu. Zaključek evropske sezone bo sledil novembra z dvema dirkama v Valenciji.

Dirkače razreda MotoGP čaka tako vsaj 13 dirk ter največ 17, saj so pod vprašajem le še štiri ne-evropske dirke (Amerika, Argentina, Malezija in Tajska). Končno odločitev o teh dirkah bo Dorna potrdila do konca meseca julija. Ob tem pa je že jasno, da se bo sezona, v primeru vključitve teh dirk zaključila najkasneje 13. decembra.