Dorna ob pomoči La Lige še ostreje proti nelegalnim prenosom dirk

Avtor prispevka: , objavljeno 5. februarja 2020 .

Organizator razreda MotoGP Dorna se je povezala s špansko nogometno ligo-La Ligo v želji, da bi jim le ta pomagala v boju proti nezakonitimi spletnimi predvajanji njihovih prvenstev.

Dorna, ki poleg razreda MotoGP upravlja tudi z razredom Superbike bo tako dobila pomoč s strani službe za tehnološko zaščito vsebin španske nogometne lige. Ta jim bo tako pomagala pri celovitem boju proti nezakonitim prenosom dirk obeh tekmovanj, ki se odvijajo preko različnih mobilnih aplikacij, socialnih omrežji ter ostalih digitalnih platformih. Pri tem bodo zelo podrobno spremljali tudi lažne profile, ki nezakonito uporabljajo logotip Dorne in druge stvari. Tako bodo preko različnih iskalnih algoritomov odstranjevali te nelegalne spletne strani.

Generalni direktor Dorne, Manel Arroyo je prepričan, da bodo ti ukrepi zelo koristili obema njihovima tekmovanjema.

“Podpis dogovora med La Ligo in Dorno izkazuje našo popolno predanost v boju proti piratstvu. Varstvo audio-vizualnih pravic je imelo za nas vedno velik pomen. To pa prav zaradi dejstva, ker zagotavljamo ekskluzivno in privlačno vsebino. Ta pa je pogosto nato žrtev piratstva. Tako MotoGP, kot Superbike bosta imela veliko koristi od orodja, ki ga zagotavlja služba za tehnološko zaščito vsebin La Lige. Še dodatno bomo namreč zaščitili naša prvenstva.”