Dorna: Letošnja MotoGP sezona bo izpeljana med julijem in novembrom

Avtor prispevka: , objavljeno 26. aprila 2020 .

Carmelo Ezpeleta, šef Dorne, je dejal, da nameravajo letošnjo sezono rešiti tako, da bodo med julijem in novembrom izpeljali vsaj deset dirk. Motošport je, tako kot večina preostalega sveta, obstal zaradi izbruha novega korona virusa. Vse od odpovedi dirke za VN Katarja v začetku marca se ljubitelji prvenstva MotoGP sprašujemo, kdaj bomo vendarle videli prvo letošnjo dirko. Začetek sezone se je zaradi omejitev gibanja v državah po svetu že večkrat zamaknil, toda po zadnjih podatkih se morda že kaže luč na koncu predora.

Organizatorji prvenstva pravijo, da so odprti za različne možnosti, vse od dirk brez gledalcev, pa do več dirk na istem dirkališču. Ezpeleta je dejal, da ključne odločitve niso v njegovih rokah, a predvideva, da bo letošnja sezona potekala predvsem po Evropi, saj bi karavana moštev in dirkačev morda vseeno lahko potovala po cestah. “Imamo več možnih scenarijev, toda najbolj smo optimistični glede začetka sezona ob koncu meseca julija,” je povedal. “Potem pa bo vse odvisno od posameznega položaja, vendar bo ključno dvoje: ali nam bo kakšna država dovolila izpeljati dirke z gledalci na tribunah, ter koliko bomo lahko potovali iz ene države v drugo.

Ves trud bomo osredotočili na to, da sezono začnemo julija ali avgusta, nato pa bomo razmislili o zaključku sezone kje izven Evrope, če nam bodo to dopuščale države. To je za zdaj najboljši scenarij. Morda bi lahko na vsakem dirkališču odpeljali dve dirki zapored, potem pa bi se preselili na drugo. Po Evropi lahko potujemo po cestah, kar nam olajša logistiko. Trenutno nameravamo začeti v juliju in sezono zaključiti do novembra,” je pojasnil Ezpeleta, ki meni, da bi se možnosti za izvedbo dirk še povečale, če bi te bile zaprte za gledalce, moštva pa bi delala zgolj z nujnim osebjem. “Z moštvi se poskušamo dogovoriti o maksimalnem številu članov, ki jih potrebujejo. Za razrede Moto3, Moto2 in MotoGP ter MotoE bi potrebovali okrog 1300 ljudi, ki bi imeli na razpolago teste za virus,” je pojasnil Ezpeleta, ki pravi, da je najpomembnejše, da se dirke izpelje in se jih gledalcem predvaja v televizijskih prenosih.

Rezervni načrt pa naj bi bila strnjena sezona med septembrom in koncem leta.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj