Dorna dviga roke od sodniških odločitev

Avtor prispevka: , objavljeno 26. januarja 2016 .

Svetovno prvenstvo moticiklistov MotoGP načrtuje spremembe v strukturi komisarjev, ki sodijo o prekrških na dirkah. Odločitev komisarjev, da si je Valentino Rossi na VN Malezije v Sepangu zaslužil kazen, ker je s proge želel zriniti Marca Marqueza, pri tem pa povzročil njegov padec, je bila glasno kritizirana s strani nekaterih navijačev Italijana, saj je moral nekdanji prvak dirko v Valenciji, ki je odločala o prvenstvu, začeti z zadnjega mesta. Z druge strani pa so leteli očitki, da komisarji niso želeli o prvenstvu odločiti pred zadnjo dirko in zato Rossija niso kaznovali tako strogo, kot bi kaznovali kakega drugega dirkača.

Dorna, s španskim vodstvom, je naletela na plaz kritik, češ, da so njihovi komisarji, tako kot Marquez, pomagali Lorenzu premagati Rossija. Da se to ne bi več dogajalo pa so se pri Dorni odločili, da ne bodo več del sodniške strukture.

“Naredili smo nekaj večjih sprememb,” je pojasnil direktor Dorne, Carmelo Ezpeleta. “Nekateri so nas obtožili, da smo pri odločitvi v primeru incidenta med Rossijem in Marquezom, ravnali v lastnih interesih. Zato v bodoče ne bomo več del sodniške strukture.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish