Doohan: Sezona 2022 je zadnja priložnost za Millerja

Avtor prispevka: , objavljeno 17. oktobra 2021 .

Mick Doohan je v nedavnem intervjuju poudaril, da se mora njegov rojak Jack Miller v naslednji sezoni resno vmešati v boj za naslov svetovnega prvaka, če si želi upravičiti status tovarniškega dirkača ter popraviti vtis iz letošnjega leta.

Avstralec je sicer letos, v prvi sezoni pri tovarniškem moštvu dobil dve dirki, kljub temu pa je moštveni kolega Bagnaia edini, ki še lahko prepreči skupno slavje Fabiu Quartararoju. Italjan, ki je v Aragoniji po izjemnem boju z Marcom Maquezom prišel do svoje prve zmage v elitnem razredu ima tri dirke pred koncem 52 točk zaostanka za vodilnim Francozem. Na drugi strani pa 53 točk naskoka pred starejšim moštvenim tovarišem, ki zaseda četrto mesto.

Avstralec je letos na nekaterih dirkah končal tudi za dirkačema moštva Pramac, ki sicer razpolagata z najnovejšo specifikacijo Ducatijevega motocikla. Predvsem naj bi bil pod pritiskom mladega Jorgeja Martina, ki v svoji krstni sezoni v kraljevem razredu navdušuje. Mladi Španec bi lahko kaj hitro zamenjal Millerja v tovarniškem moštvu, še posebej, če le ta ne popravi svoje forme.

Prav zato je Doohan mnenja, da je prihodnja sezona, ko Millerju tudi izteče pogodba ključna za njegovo kariero, ne samo v tovarniškem moštvi temveč celo v MotoGP razredu na splošno.

“Upam, da se bo Jack zbral in razrešil vse težave do začetka prihodnje sezone. V njej pa se resnično mora izkazati. Prostora za napake enostavno ne bo več. Svojo vrednost mora dokazati že od naslednje dirke v Misanu.”

“Samo tako se bo najbolje pripravil na naslednjo sezono in bil v dobrem položaju za naskok na naslov svetovnega prvaka. Aktiven boj za naslov je edino, kar mu ohrani sedež v moštvu.”

Miller je letos zmagal v Jerezu in Le Mansu, od takrat pa na zmagovalni oder stopil zgolj še enkrar – v Barceloni. Na šestih dirkah po poletnem premoru je njegov najboljši rezultat četrto mesto v Silverstonu. Bagnaia je v tem času zabeležil dve zmagi, drugo in tretje mesto.

Doohan sicer verjame, da lahko rojak tudi postane svetovni prvak, če bo le našel tisti zadnji ‘manjkajoči košček’.

“Želim si, da bi bil bolj konstanten. Neverjetno hiter je, o tem ni nobenega dvoma, ima zelo dober občutek za nadzor nad motociklom, kar je še najbolje vidno pri vožnji v dežju. Ne vem natančno kje je težava, morda je psihološke narave. Verjamem pa, da je sposoben osvojiti naslov, samo, da poklopi stvari.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish