Doohan: Marc bo zmagoval, tudi če zapusti Hondo

Avtor prispevka: , objavljeno 19. decembra 2018 .

Petkratni svetovni prvak Mick Doohan meni. da bi Marc Marquez zmagoval v razredu MotoGP tudi, če zapusti moštvo Honde. Španec je v letošnji sezoni osvojil že svoj peti naslov v najelitnejšem motociklističnem tekmovalnem razredu. Poleg tega pa je Hondi pripomogel velik del pri osvojitvi naslova med proizvajalci kot tudi njenega glavnega moštva Repsol.

Marquez ima z moštvom sklenjeno pogodbo do konca sezone 2020, ob tem pa so že pojavile špekulacije kakšen bo njegov naslednji korak v karieri. Sam je sicer že večkrat priznal, da ne vidi razloga v tem, da bi zapustil moštvo, vsaj dokler ima na voljo motocikel s katerim se lahko bori za naslov.

Pojavile so se tudi govorice, da naj bi ga v svoje vrste poizkušali zvabiti pri Ducatiju. Doohan, ki je vseh svojih pet naslovov osvojil s Hondo meni, da bi bil Marquez še vedno sposoben zmagovati tudi, če se odloči za pot, kakršno sta jo v svojih karierah že prehodila Valentino Rossi in Eddie Lawson.

“V mojem obdobju je bilo na štartni vrsti sedem Hondinih moštev, saj so bili vsi prepričan, da za zmago potrebuješ njihov motocikel. Kljub temu je bil na koncu še vedno samo en zmagovalec,” se je v nedavnem intervjuju pošalil Doohan.

“Dirkač kakršen je Marc lahko naredi razliko na vsakem motociklu. Seveda za uspeh potrebuješ konkurenčen motocikel, toda dober dirkač je sposoben narediti razliko. Že v preteklosti smo videli dirkače, ki so zmagovali na enem motociklu nato zamenjali proizvjalaca in še vedno ostali na vrhu. Če Marc želi zamenjati proizvajalca bo še vedno zmagoval ne glede na motocikel. Podobno smo videli pri Valentinu in Eddiju Lawsonu. Dober dirkač je sposoben narediti razliko.”

Kljub temu pa je Avstralec prepričan, da aktualnemu svetovnemu prvaku ni potrebno ostalim ničesar dokazovati z menjavo moštva.

“To so popolnoma neutemeljene kritike. Če to pravijo njegovi konkurenti, to pomeni, da se zavedajo kako dober je. Številni njegovi konkurenti, ki so bili v podobni situaciji niso bili sposobni iz motocikla iztisniti maksimuma. Marc je uspešno združil svoje neverjetne sposobnosti skupaj z zelo dobrim motociklom.”

 

Že imate svoj koledar Marc Marquez 2019?

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish