Doohan: Konec izgovorov za Lorenza

Avtor prispevka: , objavljeno 17. decembra 2018 .

Mick Doohan, petkratni svetovni prvak 500-kubičnega razreda je dejal, da bo Jorge Lorenzo pri Hondi lažje dobil kar potrebuje za uspehe, zato pa tudi ne bo imel izgovorov, če ga v naslednji sezoni premaga moštveni kolega Marc Marquez. Lorenzo se je po dveh sezonah pri Ducatiju po letošnji sezoni preselil k Hondi. Z japonskim moštvom je v Valenciji in Jerezu že opravil prva testiranja in rezultati so bili zelo obetavni, saj je zadnje testiranje končal le 0.039 sekunde za Marquezom.

“Lorenzo se zdaj nahaja v zelo zapletenem položaju, saj je pod velikim pritiskom, kar pa bi morda lahko bilo tudi pozitivno, saj mu ostane le, da na enakem motorju premaga Marqueza,” je dejal Doohan, ki je prepričan, da je Lorenzo prav zaradi tega tudi podpisal pogodbo s Hondo, kjer bo imel povsem enake možnosti, kot Marc. “Kako se bo prilagodil načinu dela Honda bomo šele videli, saj je Marc tam dlje časa in vse zelo dobro pozna. Toda Jorge je zelo izkušen in mislim, da se bo na Hondo hitro privadil. Od njega verjetno ne bomo več slišali, kaj bi bilo, če bi od moštva dobil kar je prosil.”

Lorenzov prihod pa bi po mnenju Doohana Marqueza lahko spodbudil, da bi dosegel še več. “Lorenzov prihod bo zelo motiviral Marca, to je jasno. Sam se nikoli v karieri nisem obremenjeval s tem, kdo je moj moštveni kolega, z Marcom pa je enako. Če bo Lorenzo hitrejši od njega, to ne bo nič drugače, kot ko ga je premagal Pedrosa, ali kak drug dirkač na drugem motociklu. S to dirkaško zasedbo pa bo pridobila Honda, saj se bodo lahko zanesli na dva dobra dirkača, ki imata drugačna sloga vožnje. S tem bodo razvili in izdelali bolj konkurenčen motocikel. Jorge bo Hondi pomagal do višjega nivoja,” je prepričan Doohan.

 

 

Že imaš svoj vrhunski koledar MotoGP 2019 z označenimi dirkami nove sezone?

Naroči s klikom na to povezavo -> https://bit.ly/2ErQBx4

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish