Domenicali: Za Ducati imeti italijanskega dirkača ni ključno

Avtor prispevka: , objavljeno 3. februarja 2020 .

Generalni direktor Ducatija Claudio Domenicali je poudaril, da za njihovo moštvo ni ključnega pomena imeti italijanskega dirkača v moštvu.

Večini dirkačev s tovarniško pogodbo le ta poteče ob koncu letošnje sezone. Nič drugače tako ni niti pri italijanskem proizvajalcu motociklov. Kot je na predstavitvi njihovega motocikla dejal Domenicali je za njihovo moštvo ključno imeti hitra dirkača, ki sta sposobna krojiti vrh najelitnejšega motociklističnega razreda.

“Sami smo si že zadali nekatere smernice za prihodnost, vendar o tem ne bi želel govoriti,” je odgovoril na vprašanje o njihovih načrtih glede dirkaške zasedbe za sezono 2021.

“Kako pomembno je torej za nas imeti italijanska dirkača ? – Lahko rečem, ne preveč. Želimo si predvsem hitra dirkača. Trenutno imamo srečo, saj imamo hitra italijanska dirkača. To je za nas pozitivno. Našo zgodovino pa smo si ustvarili tudi z dirkači drugih narodnosti – avstralskimi, angleškimi,…”

“Pri izboru dirkača tako ni najpomembnejša stvar iz kje prihaja. Z Andreo (Doviziosom) pišemo zelo lepo zgodbo, s katerim smo zabeležili številne zmage. Trikrat zapored je zaključil prvenstvo kot svetovni podprvak, kar je v eri Marca Marqueza zelo velik dosežek.”

Opcije Ducatija glede potencialnih dirkačev za sezono 2021 pa se vse bolj krčijo. Prejšnji teden sta namreč zvestobo Yamahi obljubila Maverick Vinales in Fabio Quartararo, ki sta bila sicer na radarju Ducatija. Prav tako naj bi sodelovanje s Suzukijem podaljšala Alex Rins ter Joan Mir. Eden izmed dirkačev, ki bi lahko v prihodnje prestopil v njihovo tovarniško moštvo je Jack Miller. Avstralec, ki je lani petkrat stal na odru za zmagovalce bo sicer v letošnji sezoni pri moštvu Pramac uporabljal najnovejšo specifikacijo motocikla.

Še eden izmed potencialnih kandidatov je Johann Zarco. Francoski dirkač, ki bo v moštvu Avintia letos uporabljal lansko različico Ducatijevega motocikla že ob podpisu pogodbe ni skrival želje po tovarniškem sedežu v sezoni 2021.