Domenicali presenečen, da Hamilton med gledalci ni najbolj priljubljen

Avtor prispevka: , objavljeno 28. oktobra 2021 .

Šef formule 1, Stefano Domenicali je bil presenečen nad rezultati ankete, ki je pokazala, da se Lewis Hamilton ni uvrstil na vrh lestvice najbolj priljubljenih dirkačev med gledalci.

V anketi, ki je bila izvedena s strani Motorsport Networka v sodelovanju z F1 in Nielsen Sports, je sodelovalo več kot 167.000 navijačev iz več kot 187 držav. Objavljena je bila pred veliko nagrado ZDA. Prvo mesto na lestvici najbolj priljubljenih dirkačev je tako z 14,4% zasedel Max Verstapen, drugo mesto pa si je precej nepričakovano prislužil McLarnov dirkač Lando Norris, najbolj znan obraz formule 1, Lewis Hamilton, pa je zasedel šele tretje mesto.

Domencali je bil nad rezultatom nekoliko presenečen, vendar je v intervjuju dejal, da če pogledamo z druge stran, je Norrisov pristop nekoliko bolj svež in zato bolj dostopen ljudem, kar ga je po njegovem mnenju uvrstilo pred britansko legendo formule 1.

Norris je z rezultatom zadovoljen, saj je tako pomagal ekipi McLaren do zmage v glasovanju za najbolj priljubljeno ekipo med navijači. Veseli pa ga tudi dejstvo, da se nad njim navdušuje mlajša generacija navijačev, kar je opazno tudi med sledilci na socialnih omrežjih. Tudi na glasovanju se je pokazal ta rezultat, saj se je povprečna starost anketirancev od prejšnje ankete med navijači znižala za kar 4 leta, in sicer s 36 na 32 let.

Domenicali je dejal, da je med rezultati prvih treh dirkačev res zelo majhna razlika, pomembno pa je ravno dejstvo, da je med gledalci ponovno prisotna mlajša generacija.
Prav tako je omenil, da pri formuli 1 za enkrat ni skrbi za mlajšo generacijo voznikov, saj imajo skupino mladih, zelo nadarjenih voznikov.

Poleg že omenjenih dejavnikov, je za mlajšo generacijo navijačev zaslužna tudi Netflix serija Drive to survive.
“Zagotovo je imela serija Drive to Survive velik vpliv, saj je vpliva tudi na ljudi, ki prej niso bili ravno navdušeni nad formulo 1. Videli so različne zgodbe povezane s tem športom, kar je zagotovo imelo velik vpliv med gledalci”, je še svoje mnenje dodal Domenicali.

Foto: HB Press

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish