Domenicali popustil pritiskom in odstopil!

Avtor prispevka: , objavljeno 14. aprila 2014 .

Stefano Domenicali je prevzel vso odgovornost za slabo formo moštva Ferrari in odstopil z mesta šefa ekipe. Na čelu Scuderie ga bo začasno zamenjal Marco Mattiacci, v Maranellu pa se že pogovarjajo z Rossom Brawnom, medtem ko je Flavio Briatore njihovo povabilo zavrnil.

Ferrari je zadnji konstruktorski naslov slavil leta 2008, letošnjo sezono pa so začeli še posebej slabo, saj se po dveh dirkah v prvenstvu ekip nahajajo na petem mestu.

Kimi Raikkonen in Fernando Alonso sta na zadnji dirki v Bahrajnu zmogla le deseto in deveto mesto, dobre pol minute za zmagovalcem, kar je seveda še bolj razjezilo navijače, pa tudi predsednika Ferrarija, Luco di Montezemola.

“Prevzemam odgovornost za našo formo, tako kot vedno,” je dejal Domenicali. “To odločitev sem sprejel, da bi se stvari morda nekako preuredile in v dobro te ekipe, ki mi je zelo blizu.”

Di Montezemolo je dodal: “Stefanu se zahvaljujem, ne le za njegovo predanost in trud, ampak tudi za izjemen občutek odgovornosti, ki ga je pokazal tudi danes, ko je interese Ferrarija postavil na prvo mesto.”

Domenicali je v moštvu najprej opravljal administrativna dela, nato napredoval v kadrovsko službo, nato pa postal športni direktor in naposled prevzel vajeti ekipe, ko jo je zapustil dolgoletni šef Jean Todt, sedanji predsednik mednarodne avtomobilistične zveze FIA.