Dolivanja goriva ne bo

Avtor prispevka: , objavljeno 5. junija 2015 .

Šefi ekip formule ena so se v Montrealu pogovarjali o ponovni uvedbi dolivanja goriva med dirko. Čeprav si tega želi večina gledalcev, saj menijo, da bi s tem dirke postale bolj zanimive, pa so vodilni možje ekip v četrtek bili soglasno proti. Ekipe so namreč opravile analizo in ugotovile, da taktiziranje z gorivom ne bi povečalo števila prehitevanj. Za primer so navedli sezono 2010, ki je bila prva sezona po prepovedi dolivanja in takrat jih bilo dvakrat vec prehitevanj na stezi, kot leto prej.

Čeprav naj ne bi bila sporna varnost ali pa stroški, zaradi katerih je bilo dolivanje tudi ukinjeno, pa so kljub temu izračunali, da bi ponovna uvedba postankov z dolivanjem goriva ekipe v prvem letu stala 1 milijon funtov, naslednje leto pa še pol toliko.

Nekatere pa seveda da skrbi tudi varnost, saj bi morale črpalke, če bi želeli s postankom opraviti v enakem času kot zdaj, v dirkalnik gorivo črpati skoraj trikrat hitreje kot včasih, s čimer bi postali postanki precej nevarnejši.

Čeprav bi dolivanje goriva med dirko z veseljem videl tudi šef formule ena, Bernie Ecclestone, pa ga ob soglasnem nasprotovanju moštev najverjetneje še lep čas ne bomo videli.

2
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
0 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo