Dodatna varnost za dirkače MotoGP

Avtor prispevka: , objavljeno 28. novembra 2020 .

Da bi povečali varnost v motošportu, bodo morale od leta 2022 vse steze, na katerih gostujeta Formula 1 in MotoGP, imeti lasten sistem opozorilnih semaforjev. V Formuli 1 je to že postala običajna zadeva, vendar ta sistem Formula 1 prinaša od dirke na dirko.

Od leta 2022 naprej, pa mora vsaka steza imeti svoj lasten sistem. Dodatni svetlobni semaforji so podpora rumenim zastavam maršalov ob stezi in dajejo dodatne informacije o vremenu, fazah varnostnega avta in o tem, ali je vhod v bokse zaprt ali ne. Krovni organizaciji FIA in FIM (motorji) sta se sedaj poenotili, da bo sistem iz Formule 1 uporaben tudi v drugih serijah, zaradi česar je prišlo do predpisa, da morajo steze v bodoče imeti lasten sistem.

Leta 2022 naj bi to veljalo za vse steze, na katerih gostujeta Formula 1 ali MotoGP. Od leta 2023 pa naj bi sledile še nadaljnje steze, na katerih se izvajajo dirke serije WEC in Superbike. “To je nadaljnji pomemben korak v sodelovanju FIA-e in FIM-a v pogledu varnosti na stezah,” je povedal FIA šef za varnost na stezah Stuart Robertson. “To bo zagotovilo, da bodo vsa prvenstva, ki dirkajo na teh vrhunskih stezah, imela dostop do najnovejših varnostnih inovacij.”    

Članek je objavljen tudi na vmax.si          

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj