Dodaten komplet za novince

Avtor prispevka: , objavljeno 16. aprila 2013 .

 

Pirelli naj bi bil blizu sklenitve dogovora, da bo ekipam, za katere bo na prvem prostem treningu dirkaškega vikenda vozil novinec, dobavil dodaten komplet koles, s čimer naj bi poskrbeli za dragocene kilometre novincev za volanom F1 dirkalnika, obenem pa bi na stezi videli več dogajanja.

Trenutno vsaka ekipa razpolaga z 11 kompleti koles, ki jih lahko uporabi preko dirkaškega vikenda, enega pa morajo uporabiti in po končanem prvem treningu vrniti Pirelliju. Večina dogajanja na stezi je tako omejena na zadnjo uro 90 minut dolgega treninga, novinci pa naj bi imeli na voljo komplet bolj vzdržljivih gum, poleg pa še en običajen set trših gum.

Pri Pirelliju pravijo, da FIA predloga še ni odobrila, a bi bil lahko sprejet med ekipami še pred VN Španije.

“Za zdaj je dodaten komplet gum za prvi prosti treninh le še predlog, ki ga je podal Bob Fernley iz Force Indije,” je za GPUpdate povedal Pirellijev predstavnik za javnost. “Pri Pirelliju se strinjamo, da je zamisel dobra, a predlog morajo odobriti vse ekipe in FIA. Če se bodo v Bahrajnu vsi strinjali s predlogom, bi lahko dodaten komplet dostavili že v Španiji.”